CIA ajanları birer birer deşifre oluyor

CIA ajanları birer birer deşifre oluyor
NotHaber

Amerika’nın dış istihbarat servisi zor günler geçiriyor. Son birkaç yılda öldürülen, tutuklanan veya iki taraflı çalışan ajan sayısının “şoke edici derecede yüksek” olduğuna dikkat çekildi. Teşkilatın muhbirlere çabuk güvendiği ve işe almada aceleci davrandığına işaret edildi.

Dünyada dış istihbarat konusunda zirve ülkelerden olan ABD’nin başı, CIA Ajanlarının deşifre olmasıyla dertte. CIA'nın istihbarata karşı koyma merkezinin bilgi notunda, son birkaç yılda öldürülen, tutuklanan veya büyük olasılıkla ikili çalıştırılan onlarca yabancı muhbir tespit edildi. Bu sayının “şoke edici derecede yüksek” olduğu notu da düşülürken; Rusya, Çin, İran ve Pakistan gibi ülkelerin CIA muhbirlerini avladığı ve bazılarını ise ikili çalıştırdığı ileri sürüldü. Teşkilatın istihdam yaparken muhbirlere çabuk güvendiği, yabancı istihbaratları azımsadığı ve işe almada aceleci davrandığına dikkat çekildi.

RUSYA VE ÇİN TESPİTTE ZİRVEDE

Çok sayıda muhbirin yakayı ele vermesinde yabancı istihbaratların biyometrik ölçümler dahil birçok yenilikçi teknolojiyi kullandığı belirtilen bilgi notunun bölgedeki CIA ajanlarını bilgilendirme amacıyla gönderildiği öne sürüldü. Yenilikçi teknoloji anlamında Rusya ve Çin’in başı çektiği belirtiliyor. Son yıllarda teknolojik lojistik seviyesini son derece artıran Pakistan’ın da CIA ajanlarını bu şekilde tespit ettiğine dikkat çekiliyor.

AFGAN HEZİMETİ KİLİT ÖNEMDE

ABD için işli zorlaştıran unsurlardan biri de Afganistan hezimeti. 20 yıldır Afganistan’da yerleşik durumda bulunan Washnigton, ülkede istihbarat ve ajan bulma konusunda sıkıntı çekmiyordu. Ancak geçtiğimiz Ağustos ayında Amerikan askerlerinin ülkeden tamamen çekilen ve Taliban’ın ülkede kontrolü yaklaşık 1 haftada ele geçirmesiyle burada da işler Amerika aleyhine değişti. Amerikan ajanı avı başlatan Taliban, CIA unsurlarını tespit ettiği yerde idam ederek Afgan halkına mesaj veriyor. 

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz