Çavuşoğlu’ndan İsrail mesajı

Çavuşoğlu’ndan İsrail mesajı
NotHaber

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, “İsrail bizimle sağlıklı ilişki kurmak istiyorsa Filistin’e saldırıları durdurmalı, barış sürecine dönmeli” diye konuştu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'ye resmi ziyaret gerçekleştiren Togo Dışişleri, Afrika Entegrasyonu ve Yurtdışı Togolular Bakanı Robert Dussey ile ortak basın toplantısı düzenledi. Çavuşoğlu, “Ticari ve ekonomik iş birliği anlaşmasını imzalamaktan büyük bir memnuniyet duyuyoruz” diye konuştu.

12’DEN 44’E YÜKSELDİ

Togo'nun Ulusal Kalkınma Programı kapsamında Türk firmalarına önemli fırsatlar sunacağını vurgulayan Dışişleri Bakanı, Türkiye’nin 2002 yılında Afrika'da 12 olan büyükelçilik sayısının 43'e çıktığını, yakında Gine-Bissau'da açılacak büyükelçilik ile bu rakamın 44 olacağını vurguladı.

"BARIŞ SÜRECİNE DÖNERSE HERKES SAYGI DUYAR"

Bakan Çavuşoğlu, İsrail ile ilişkilerin geleceğine dair bir soruya da detaylı yanıt verdi. Çavuşoğlu, “İsrail bizimle sağlıklı ilişki sürdürebilmesi için öncelikle yanlış politikalardan vazgeçmeli. Filistin saldırılarını durdurması gerekiyor, barış sürecine tekrar dönmesi gerekiyor. İsrail, barış sürecine dönerse ve Filistinlilerin haklarına saygı duyarsa o zaman sadece bizimle değil herkesle ilişkileri daha sağlıklı olur” dedi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz