Biden’dan skandal açıklama: PKK’ya operasyon yapmayın!

Biden’dan skandal açıklama: PKK’ya operasyon yapmayın!

ABD Başkanı, Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyinde PKK/YPG ile mücadelesinden rahatsız oldu. Kongre’ye gönderdiği bildiri mektubunda “Türk hükümetinin tarruz eylemleri DEAŞ’ı yenilgiye uğratma çabamıza zarar veriyor. Bölgede barışı ve istikrarı tehlikeye atıyor” dedi.

Türkiye ile müttefik olduğunu savunmasına karşın PKK’ya açıktan destek veren, Doğu Akdeniz’de Yunanistan ve Güney Kıbrıs ile ittifak zinciri kuran ABD’den yine skandal bir hamle geldi. Başban Joe Biden, Suriye ile ilgili bir kararı duyururken Kongre’ye gönderdiği bildirim mektubunda “Türkiye’nin Suriye’de PKK/YPG’ye yönelik operasyonları DEAŞ ile mücadeleye zarar veriyor” ifadelerine yer verdi.

‘GENERAL MAZLUM’ GÜZELLEMESİ

Biden, “Suriye'deki ve Suriye ile ilişkili durumlar, özellikle de Türk hükümetinin Suriye'nin kuzeydoğusuna askeri taarruz düzenleme yönündeki eylemleri, DEAŞ'ı yenilgiye uğratma çabasına zarar veriyor, sivilleri tehlikeye atıyor; bölgede barış, güvenlik ve istikrarı zedeleme tehdidi barındırıyor ve ABD'nin ulusal güvenliği ve dış politikasına karşı alışılmadık ve olağanüstü bir tehdit oluşturmayı sürdürüyor” ifadelerini kullandı. Washington yönetimi, YPG elebaşı Mazlum Kobani’yi de “General Mazlum” olarak tanımlayarak, “Bölgedeki Kürtler’in lideri” gibi ifadelerle süslüyor.

ULUSAL ACİL DURUM DEVAM EDECEK

Eski Başkan Donald Trump'ın hem Suriye'deki hem de Suriye'yle ilişkili durumların, ABD'nin ulusal güvenliği ve dış politikasına getirdiği alışılmadık ve olağanüstü tehditle baş etmek için "Uluslararası Acil Ekonomik Yetkiler Yasası" uyarınca 14 Ekim 2019'da ulusal acil durum ilan ettiği de hatırlatıldı. Biden, bu durumun 14 Ekim 2021'den sonra da devam etmesine karar verdiğini belirtti.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz