Atina’daki maç krizi tarafları ikiye böldü

Atina’daki maç krizi tarafları ikiye böldü
NotHaber

Galatasaray’ın Atina havaalanından döndüğü kriz sonrası Türk ve Yunan tarafı farklı tavırlar aldı. Türkiye’den “Bu muamele kabul edilemez” açıklamaları gelirken, Yunanistan’da ise “Prosedüre karşı çıktılar” suçlaması yapıldı.

Türk ve Yunan takımlarının sezon öncesi sıklıkla oynadığı dostluk maçlarına bu kez gölge düştü. Galatasaray, Olimpiakos ile bugün Georgios Karaiskakis Stadı'ndaki oynanması planlanan hazırlık maçı için dün Yunanistan’a gitti. Ancak sarı-kırmızılıların PCR testlerini Yunan yetkililer kabul etmedi. Yaklaşık 2 saat havalimanında bekletilen kafile, gece yarısı İstanbul'a geri döndü.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Yunan mevkidaşı Nikos Dendias’ı arayarak meseleyi görüştü. Yunan medyası, Çavuşoğlu’nun Dendias’a “Galatasaray heyetinden özür dilensin” baskısı yaptığını ancak bunun kabul edilmediğini yazdı. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu da “Galatasaray’ın maruz kaldığı ilkel tavrı şiddetle kınıyorum” dedi.

Yunanitan Vatandaşı Koruma Bakanı Nikos Hardalias ise, “Galatasaray heyeti benim emrimle ülkeye sokulmadı” açıklamasını yaptı. Hardalias, “Prosedüre göre herkes ülkeye girişte test yapmak zorunda. Standart olan bir şeyin kendilerine uygulanmasını reddettiler. Bu şartlar altında geçişlerine izin veremezdim” diyerek sarı-kırmızılıları suçladı. Olympiakos kanadı ise “Atina’ya giriş prosedürleriyle ilgili tam bilgilendirme yapmıştık. Girişte test isteneceğini biliyorlardı” dedi. Olayın halihazırda gergin olan Türk-Yunan ilişkilerinin gidişatını nasıl etkileyeceği ise ayrıca merak konusu.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz