Ateşkes sonrası sevinç ve endişe bir arada!

Ateşkes sonrası sevinç ve endişe bir arada!
NotHaber

İsrail ile Hamas arasında varılan ateşkes sonrası Filistinliler, sokaklara çıkarak sevinç gösterisinde bulundu. Ancak bir kesim de İsrail'in geçmişteki ateşkes ihlalleri nedeniyle kaygılı.

İsrail ile Hamas arasında varılan Ateşkes anlaşmasının yürürlüğe girmesinin ardından, Gazze Şeridi ve işgal altındaki Batı Şeria'daki Filistinliler, sokaklara çıkarak sevinç gösterisinde bulundu.

"GAZZEMİZE SELAM OLSUN"

İsrail ile Hamas arasında varılan ateşkes anlaşmasının yürürlüğe girmesinin ardından, Gazze Şeridi ve işgal altındaki Batı Şeria'daki Filistinliler, sokaklara çıkarak sevinç gösterisinde bulundu. Filistinli gençler, "Ramallah'tan onurlu Gazzemize selam olsun", "Fetih, İslami Cihad ve Hamas. Birliğiniz bizi gururlandırdı" şeklinde sloganlar atarak ateşkesten duydukları sevinci ifade etti.

GEÇMİŞTEKİ İHLALLER DÜŞÜNDÜRÜYOR

Öte yandan Filistin'de bir kesim de İsrail'in son olarak 2014 ve 2015 yıllarında yaşanan çatışmaların ardından varılan ateşkes anlaşmalarını ihlal etmesi nedeniyle dünkü ateşkes anlaşmasına şüpheyle yaklaşıyor. İsrail 2014'te Hamas lideri Muhammed Deif'i öldürebilmek için ateşkesi bozmuş ve düzenlediği saldırıda Defi'in karısı ve kızını şehit etmişti.

2015 yılında ise İsrail, Hamas'ın roket attığı bahanesiyle ateşkesi delerek Gazze'ye yönelik yıkıcı bir saldırı başlatmıştı. Ancak Hamas roket attığı iddiasını yalanlamış ve İsrail de iddiasını ispatlayacak delilleri sunamamıştı.

SON ANA KADAR ÇATIŞMALAR SÜRDÜ

İsrail ile Hamas arasında varılan, karşılıklı ve eş zamanlı olması kararlaştırılan anlaşma, sabaha karşı 02.00'de yürürlüğe girmişti.

Buna karşın İsrail savaş uçakları ateşkese bir saat kala Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılar düzenlemeye devam etmişti. İslami Cihad Hareketi'nin silahlı kanadı Kudüs Seriyyeleri de saldırılara karşılık Gazze çevresindeki bölgelere roket attıklarını açıklamıştı.

Gazze'ye yönelik 10 Mayıs'tan bu yana devam eden İsrail saldırılarında 65'i çocuk, 39'u kadın 232 Filistinli şehit oldu.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz