Aşı olan gençlere 150 euro hediye çeki!

Aşı olan gençlere 150 euro hediye çeki!

Yunanistan Başbakanı Miçotakis, koronavirüs aşısı olan 26 yaşın altındaki gençlere  150 euro değerinde dijital hediye çeki verileceğini açıkladı. “Bu fırsattan yararlanın” dedi.

Yunanistan’dan gençleri koronavirüs aşısı olmaya teşvik etmek için ilginç bir adım geldi. Başbakan Kiryakos Mitsotakis, 15 Temmuz'da başlatılacak uygulama çerçevesinde, 26 yaşın altındaki gençlerin ilk doz aşılarını olduktan sonra 150 euro değerince dijital hediye çeki verileceğini açıkladı.

Miçotakis, televizyondan yayınlanan açıklamasında, “Gençlerin bu fırsattan yararlanmalarını umuyoruz. Devlet, sorumlu bir şekilde davrandığınız ve zaten yapacağınızdan emin olduğum şeyi yaptığınız için sizlere teşekkür ediyor” diye konuştu.

BİRÇOK YERDE KULLANILABİLİR

Dijital Politikalar Bakanı Kiryakos Pierrakakis de “dijital cüzdan” uygulamasının ağırlıklı olarak turizm ve eğlence sektörü için geçerli olacağını söyledi. Pierrakakis, “Bu kart her yerde geçerli olmayacak. Uçak, feribot ve tren biletleri satın almakta, otomobil kiralamada, kamplarda, turistik konaklama ve seyahat hizmetlerinde, sinema, tiyatro, müzik ve dans gösterilerinde, müzelerde, arkeolojik alanlar gibi yerlerde kullanılabilecek” açıklamasını yaptı.

MUHALEFETTEN “RÜŞVET” ELEŞTİRİSİ

Bu karar, muhalefet partileri tarafından eleştiri yağmuruna tutuldu. “Gençleri aşı olmak için ikna edemeyince rüşvet vermeye başlıyorsunuz” diyen muhalefet medyası, kararın derhal geri çekilmesi gerektiğini söyledi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz