Aşı karşıtı göstericiler BBC’yi basmak istedi

Aşı karşıtı göstericiler BBC’yi basmak istedi

Aşı karşıtları, Londra’da BCC’nin binasına baskın yaparak televizyonun haber merkezine girmeye çalıştı. Binayı koruyan polislerle aşı pasaportu uygulamasını şstemeyen protestocular arasında arbede yaşandı.

Dünya çapında yayılmaya devam eden koronavirüs salgınına karşı elimizdeki en güçlü silah olan Kovid-19 aşıları hayat kurtarmaya devam ediyor. Ancak sayıları oldukça fazla olan Aşı Karşıtlarının eylemleri de giderek büyümeye ve şiddetlenmeye başlıyor. Aşı karşıtı göstericiler son olarak İngiltere'nin başkenti Londra'da BBC binasına baskın yaparak televizyonun haber merkezine girmeye çalıştılar. Binayı koruyan polis memurları ve göstericiler arasında arbede çıktı.

POLİSE DE SALDIRDILAR

Aşı karşıtı göstericiler bir araya geldikten sonra binaya girmeye çalıştılar ve polis memurlarına saldırdılar. Göstericiler, hükümetin küçük yaş gruplarını aşılama ve aşı pasaportu uygulamalarını

protesto etti. Protestoya Londra'nın batısındaki bir parkta başlayan grup, daha sonra BBC televizyonunun Londra merkezine yöneldi. Binayı korumakla görevli az sayıda polis memuru, öfkeli aşı karşıtı göstericileri engelledi. Taraflar arasında önce sözlü atışma, daha sonra ise arbede çıktı. Öfkeli göstericiler polis memurlarına saldırarak binaya girmeye çalıştı.

GÖZALTI YOK, NÖBETE DEVAM

BBC'yi koruyan polislere kısa sürede destek kuvvet geldi. Coplu memurlar, aşı karşıtı gruba müdahale etti. Müdahale sonrasında kalabalık geri püskürtüldü. Londra Metropolitan Polisi, hiçbir göstericinin gözaltına alınmadığını ancak bina çevresinde nöbet tutmaya devam edeceklerini açıkladı. İngiltere de birçok Avrupa ülkesi gibi aşı karşıtlarının gösterilerine sahne oluyor. Daha önce de ülkenin farklı şehirlerinde, en çok da başkent Londra'da aşı karşıtı eylemler düzenlenmiş, bu tür görüntüler yaşanmıştı.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz