Aşı olmayanı işten atacaklar

Aşı olmayanı işten atacaklar

ABD'li havayolu şirketi United Airlines çalışanlarına koronavirüs aşısını zorunlu kıldığını açıkladı. 25 Ekim tarihine kadar süre verildi. Bu tarihe kadar aşı olmayanların işten çıkarılacağı duyuruldu!

Koronavirüs salgınında Delta varyantı hızla yayılmaya devam ederken dünya genelinde hükümetler ve büyük şirketler buna önlem olarak daha sıkı Kovid-19 tedbirleri almaya zorlanıyor. Bazı ülkeler kapalı mekanlar için aşı ve test zorunluluğu getirirken dünyanın önemli şirketleri de çalışanlarına Kovid-19 aşısı yaptırmış olmayı zorunlu kılmaya başladı. Bunun en önemli örneklerinden biri de ABD'li dev havayolu şirketi United Airlines oldu.

KURUMSAL E-POSTA GÖNDERİLDİ

ABD'li havayolu şirketi United Airlines, tüm çalışanlarına yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısı yaptırmayı zorunlu hale getirdiğini bildirdi. Şirketin CEO'su Scott Kirby tarafından gönderilen kurumsal e-postada, tüm çalışanların 25 Ekim tarihine kadar Kovid-19 aşısı olduklarını kanıtlamaları gerektiği, aksi takdirde işten çıkarılacakları belirtildi.

GÜNLÜK EK ÜCRET ÖDEME SÖZÜ

Çalışanlara gönderilen e-postada, virüsün Delta varyantının yayıldığı bir dönemde bu zorunluluğun, hem çalışanların sağlığını korumak hem de yolcuları güvenli bir şekilde taşımak için gerekli olduğuna değinildi. Şirket, eylül ortasına kadar aşılandığını kanıtlayan çalışanlarına da bir günlük ek ücret ödeme sözünü verdi. United Airlines böyle bir talimatı ABD'de uygulayan ilk büyük havayolu şirketi olurken, 85 binden fazla çalışanının yaklaşık yüzde 85'inin kayıtlı olduğu sendikalarla aşı konusunda henüz bir anlaşmaya varamadı.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz