Amerika "Yunanistan" için sabırsızlanıyormuş

Amerika "Yunanistan" için sabırsızlanıyormuş
NotHaber

Amerika’nın Atina Büyülelçisi Pyatt, Türkiye’ye verilmeyen F-35leri Yunanistan satmak için sabırsızlandıklarını söyledi!

Türkiye ile silahlanma yarışında olan ve Ankara’yı bir numaralı tehdit olarak gören Yunanistan’a parası ödendiği halde Türkiye’ye teslim edilmeyeceği açıklanan F-35 savaş uçağı için davet geldi.

ABD’nin Atina Büyükelçisi Geoffrey Pyatt, Atina’da düzenlediği basın toplantısında ABD’nin Yunanistan’a F-35 tipi modern savaş uçakları satmaya hazır olduğunu söyledi. Pyatt, “Yunanistan yatırım yapmaya karar verirse ABD, F-35 satma konusunda iş birliği yapmak için sabırsızlanıyor” diye konuştu.

VIPER DÖNÜŞÜMÜ HATIRLATMASI

Yunanistan’ın F-35 savaş uçaklarını hava kuvvetlerine katabilmesi için birkaç yıl sürecek kapsamlı bir altyapı çalışmasının gerektiğini belirten Pyatt, bunun öncesinde Yunan hava kuvvetlerindeki 84 adet F-16 savaş uçağının Amerikan Lockheed şirketi tarafından Viper’e dönüştürülmesinin bu sürece yardımcı olacağını ifade etti.

TÜRKİYE’YE GÖRÜŞME MESAJI

Türkiye ve Yunanistan arasındaki istikşafi görüşmelere değinen Pyatt, Washington’ın bu görüşmeleri desteklediğini belirterek “ABD istikşafi görüşmelerin yörüngede kalmasını arzu ediyor. Şimdi top Ankara’nın sahasında” ifadelerini kullandı.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz