ABD’den İsrail’e bağlılık gösterisi

ABD’den İsrail’e bağlılık gösterisi
NotHaber

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, “Güvenliğinize bağlılığımızı göstermek için buradayız” diyerek İsrail ziyareti gerçekleştirdi.

ABD, İsrail’e verdiği koşulsuz desteği sahaya inerek gösteriyor. Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Gazze'nin yönetimindeki Hamas ve İsrail arasındaki ateşkesi güçlendirmek için İsrail'in ilk durağı olduğu Ortadoğu ziyaretine başladı. Blinken, Washington'un ateşkesi güçlendirme çabalarının bir parçası olarak Gazze'yi yeniden inşa etmek için destek toplayacağına söz verdi.

"TAM DESTEK" AÇIKLAMASI

“Başkan Joe Biden, beni İsrail'in güvenliğine ABD'nin bağlılığını göstermek için gönderdi” diyen Blinken, Gazze'den atılan roketlere karşı İsrail'in kendini savunma hakkına ABD'nin tam destek verdiklerini net biçimde ifade etti.

HAMAS'A TEHDİT

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ise “Hamas ateşkesi ihlal ederse İsrail çok güçlü şekilde yanıt verecektir. Gazze'deki insani koşulların nasıl düzeltilebileceğini Blinken ile konuştuk” dedi.

Öte yandan İsrailli yetkililer, 10 Mayıs'ta başlayan ve 11 gün süren çatışmalardan bu yana ilk kez Gazze'nin özel sektörü için ayrılan yakıt, ilaç ve gıda ürünlerinin sevkiyatına izin verileceğini açıkladı.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz