580 bin evsiz karakışı sokakta geçirecek!

580 bin evsiz karakışı sokakta geçirecek!
NotHaber

Dünyanın en zengin ülkesinde, başkent dahil 580 bin evsiz karakışı sokakta geçirmeye hazırlanıyor. Hükümet ise evsizleri umursamıyor.

Dünyanın en zengin ülkesi unvanına sahip ABD’de içler acısı bir durum yaşanıyor. Ülke genelinde 580 bin evsiz, ABD’lilerin deyişiyle Homeless karakışı sokakta geçirecek.

ABD’DE EVSİZLER EN ÇOK HANGİ ŞEHİRDE YAŞIYOR?

Kovid-19 salgınından en büyük darbeyi indirdiği ABD'de, yaklaşan kış aylarında kalacak sıcak bir yer arayışına girdi. Ülkede en büyük evsiz nüfusuna sahip şehir 80 bin kişi ile New York. Bu şehri 65 bin kişi ile Los Angeles izliyor. Dünya siyasetinin kalbi konumundaki başkent Washington DC'de ise yaklaşık 8 bin evsiz olduğu tahmin ediliyor.

ABD HÜKÜMETİ DE TOPLUMU DA EVSİZLERİ UMURSAMIYOR

Beyaz Saray ve Kongre Binası gibi önemli ve tarihi yapıların hemen yanı başında kurdukları çadırlarda yaşayan Evsizler, yaz aylarında bir nebze de olsa havanın sıcak olmasından dolayı rahat ederken kış aylarında ısınmak için sıcak hava akışının olduğu mazgalların üzerinde uyuyor.

Günlük hayatın bir parçası haline gelen evsizleri ABD toplumu gibi hükümeti de umursamıyor. Kış ayları yaklaşırken evsiz kişilerin sorunları ne sosyolojik ne de siyasi gündemde yerini buluyor.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz