5 gündür süren yangın nihayet kontrol altında! Yüzbinlerce hektar yok oldu

5 gündür süren yangın nihayet kontrol altında! Yüzbinlerce hektar yok oldu
NotHaber

Fransa’nın güneyinde Pazartesi çıkan orman yangını ancak bugün kontrol altına alınabildi. 7 itfaiyeci hafif yaralanırken, 2 kişi yaşamını yitirdi ve 19 kişi dumandan zehirlendi. Sigara izmaritinin alevlerin ilk sebebi olduğu düşünülüyor.

Fransa orman yangınlarıyla boğuşuyor. Ülkenin güneyindeki Var bölgesinde pazartesi çıkan yangın bugün itibarıyla kontrol altına alınırken, alevler henüz tamamen söndürülemedi. Var Valiliğinden yapılan açıklamada, 16 Ağustos'ta Gonfaron kasabası yakınlarında Maures Masifi'nde başlayan Orman yangınının kontrol altına alındığı ancak alevlerin henüz tamamen söndürülemediği belirtildi. Franceinfo ve Le Parisien'in haberlerine göre, yangının sebebiyle ilgili soruşturmada otoyol dinlenme alanından ormana doğru fırlatılan sigara izmaritinin alevlerin ilk sebebi olabileceği ihtimali ağır basıyor.

10 BİN KİŞİ TAHLİYE EDİLMİŞTİ

Alevlerle mücadele eden 7 itfaiyecinin hafif yaralandığı yangında, 2 kişi yaşamını yitirdi, 19 kişi dumandan zehirlendi. Yaklaşık bin 200 itfaiyecinin mücadele ettiği yangında, 8 bin hektardan fazla alan kül oldu. İtfaiye ekiplerinin yanı sıra uçaklar ve helikopterler ile müdahale edilen yangın nedeniyle 10 bine yakın kişi ve sahil kenarına yakın birçok kamp alanı tahliye edilmişti. Diğer yandan ülkenin güneyindeki Aude ili civarındaki 4 yangın ile Vaucluse ve Gard illerinde birçok noktada çıkan yangınlar da kontrol altına alındı.

YÜZBİNLERCE HEKTAR YOK OLDU

Ay başında Türkiye, Yunanistan ve İtalya’da baş gösteren yangınlar, milyonlarca hektarlık alanın kül olmasına sebebiyet vermişti. Sadece İtalya’daki yangınlarda yaklaşık 30 milyon bal arısı yok olurken, Yunanistan’da da Evia adasının kuzeyi küle dönmüştü.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz