Yunanistan’da "İncirlik" heyecanı!

Yunanistan’da "İncirlik" heyecanı!
NotHaber

Adana’daki İncirlik üssü protestoları, Atina’da “ABD, Türkiye’deki askeri varlığına tamamen sor verir mi” hayalini doğurdu.

ABD Başkanı Joe Biden, 1915 olaylarını 'soykırım' olarak nitelemiş, bunun ardınan Adana’da İncirlik 10. Tanker Üs Komutanlığı önünde protestolar düzenlenmişti. Vatan Partisi ve Türkiye Gençlik Birliği üyeleri tarafından organize edilen gösteride, İncirlik Üssü’nün kapatılması ve ABD’nin Türkiye’deki tüm askeri varlığına son verilmesi talep edilmişti. İşte o günden bu yana Yunan sosyal medyasında ve kamuoyunda konuyla ilgili paylaşımlar sürüyor.

DEDEAĞAÇ ÖNEM KAZANIR

ABD’nin Türkiye’deki askeri varlığını sona erdirmesinin Atina’nın çıkarına yarayacağının altı çizilirken, Washington yönetiminin Dedeağaç’taki devasa üssünün daha da önem kazanacağının altı çizildi. Yunan yorumcular, son yıllarda Batı’dan uzaklaştığını öne sürdükleri Türkiye’nin ABD’yi topraklarından tamamen göndermesiyle Ege ve Doğu Akdeniz’deki Yunan taleplerini hayata geçirmenin de kolaylaşacağına inanıyorlar.

ÜLKENİN HER YERİNDELER!

ABD’nin Atina, Selanik, Dedeağaç, Girit, Kavala gibi pek çok noktasında üssü bulunuyor. Amerikalılar bu sayının önümüzdeki yıllarda artırma hedefinde.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz