Yine Yunan medyası yine propaganda

Yine Yunan medyası yine propaganda
NotHaber

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’nun Berlin ziyaretini ele alan Yunan kaynakları, başarıyla biten operasyonları savaş cephesi gibi gösterdi.

 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas ile Berlin’de ikili ve heyetler arası görüşme gerçekleştirdi. Türkiye’nin attığı her adımı takip eden Yunan medyası, yime iş başındaydı. Libya Mutabakatı ve sonrasında Türkiye’nin Libya’daki askeri varlık hakkı elde etmesiyle bölgedeki planlara zora giren Atina’da, Çavuşoğlu’nun Berlin ziyareti “Ankara müttefik arıyor” perspektifiyle görüldü.

ÇAVUŞOĞLU BAHANE ARIYORMUŞ

Türkiye’nin Kuzey Suriye, Kuzey Irak, Dağlık Karabağ’da yeni cepheler açtığını ve bu nedenle zor durumda (!) olduğunu öne süren Yunan haber kanalı SKAİ, devlet kanalı ERT, MEGA, Kathimerini gazetesi gibi kaynaklar, “Çavuşoğlu, Türk askerini Libya’dan çıkarmamak için bahane arıyor” diyerek Dışişleri Bakanı’nın  “Libya'daki paralı askerlerin çekilmesinde hemfikiriz. Fakat iki egemen ülke arasındaki bir anlaşma gereği buraya verilen askeri eğitim ve danışmanlık desteği gibi ülkenin ihtiyacı olan desteklerin sona ermesi Libya'nın yararına değil” ifadelerine atıfta bulundu.

30 YILLIK İŞGAL SONRA ERDİ AMA...

Terörden temizlenen İdlib ve 30 yıllık Ermeni işgalinden kurtarılan Karabağ’ın kasıtlı bir şekilde “Yeni açılmış cephe” olarak gösterilmesi dikkatlerden kaçmadı.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz