Yıldırım düştü, en az 50 ölü

Yıldırım düştü, en az 50 ölü
NotHaber

Hindistan’da yaşanan olayda en az 50 kişi yaşamını yitirdi. Ölenlerin bir kısmı, turistik yapıları ziyaret eden kişilerden oluşuyorken, ölüm selfi çektikleri sırada turistleri yakaladı.

Hindistan’da facia gibi olay yaşandı. Ülkenin Yıldırımdan en çok etkilenen Uttar Pradeş vilayetinde yıldırım çarpması sonucu 50’den fazla kişi öldü. Ölenlerin çoğu kadın ve çocuklardan oluşuyor.

SON YILLARDA ARTTI

Ölenlerden 11’i Jaipur'da 12. yüzyıldan kalma bir anıtı ziyaret ediyordu. Grup, yağmur yağarken anıttaki gözetleme kulesinin tepesinde selfie çekiyordu. Hindistan Başbakanı Narendra Modi hayatını kaybedenlerin ailelerine taziye mesajlarını iletti. Hindistan'da yıldırım düşmesi sık yaşanan bir durum olsa da, Hindistan Meteoroloji Kurumu 1960'lardan bu yana yağmurla birlikte yıldırımların da arttığını ve bunun büyük olasılıkla iklim değişikliğinden kaynaklandığını söylüyor. İklim ılımanlaştıkça yıldırım düşme riskinin de arttığı kaydediliyor. Resmi verilere göre her yıl yaklaşık 2 bin Hindistan vatandaşı yıldırım çarpması sonucu hayatını kaybediyor.

KOMŞU VİLAYETE DE DÜŞTÜ

Ayrıca komşu vilayet Racastan’da da yıldırım düştüğü haberleri geliyor. Orada da hayatını kaybedenlerin olduğu belirtilirken, kaç kişinin öldüğüyle ilgili net bir sayı verilmese de ölenler arasında kadın ve çocukların da olduğu bildiriliyor.

 

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz