Yeni ABD-Rusya krizi kapıda!

Yeni ABD-Rusya krizi kapıda!
NotHaber

Başkan Biden, Rus mevkidaşı Putin için “Seçimlere müdahale etti. O bir katil. Bedelini ödeyecek, hepiniz göreceksiniz” diye çıkıştı.


ABD Başkanı Joe Biden, Rusya’nın ABD seçimlerine karıştığına dair iddialar üzerine sert açıklamalarda bulundu. Açıklamalar, Washington- Moskova hattında tansiyonun yükselmesine neden oldu. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i hedef alan Biden, 2020 ABD seçimlerine müdahale ettiği gerekçesiyle "Putin bir katil! Bedelini ödeyecek, yakında göreceksiniz” ifadelerine yer verdi.

“BU ŞEKİLDE ÇÖZÜM OLMAZ”

Biden'a ilk cevap Rusya'nın Washington Büyükelçisi Anatoly Antonov'dan geldi. Antonov, iddialara ilişkin olarak "ABD yönetimi, ülke içindeki istikrarsızlık durumu nedeniyle dış aktörleri suçluyor. Washington'un eylemleri ikili ilişkilerin normalleşmesine katkıda bulunmuyor" dedi. Hemen ardından Büyükelçi, ani bir kararla Moskova’ya geri çağrıldı.

PUTİN: BİDEN’A SAĞLIK DİLERİM!

Başkan Putin’den de açıklama geldi. “Ona (Biden’a) sağlık dilerim. ABD, Rusya’yı hesaba katmak zorunda” diyen Putin, Amerika ile ilişkileri gözden geçireceklerini, Biden’ın açıklamalarının bir karşılığı olacağını vurguladı.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz