Yatılı kilise okulunda çocukları yakmışlar!

Yatılı kilise okulunda çocukları yakmışlar!

Kanada’da geçmişte yatılı kilise okullarında ölen yerli çocukların fırınlarda yakıldığı iddiaları üzerine yürüyüş düzenlendi. Protestocular “Bu iddialar yeni değil. Evlerine dönmeyen çocuklara ne oldu?” sorusunu sordu

Kanada’da tüyler ürperten bir olay meydana geldi. Brantford kentindeki 3 bölge okulunda yerli çocukların işaretlenmemiş mezarları keşfedilmişti. Mohawk Yatılı Kilise Okulu’nda çocukların cesetlerinin yakıldığı iddaları üzerine Kanada Yerlileri’ni temsil eden derneğin teşviğiyle yakılan çocuklar anısına yürüyüş düzenlendi. Yürüyüşe binlerce kişi katılırken, Mohawk Yatılı Kilise Okulu’nda öğrenim görmüş tanıdıkları olduğunu söyleyen bir protestocunun iddiaları şoke etti.

10 MEZAR BULUNMUŞ

Söz konusu protestocu, çocukların yakıldığına emin olduğunu söyleyerek “Hiçbir şey bulamazsınız demişlerdi ama şu anda 10 mezar var. Başta 300'den fazla mezar vardı. Geniş bir arazi. Çocukların kalıntıları nehre de atılabilir, başka yerlere de atılabilir” dedi. Bir başka protestocu ise “Kanada’nın her yerinde böyle hikayeler var. Bu sadece başlangıç. Maalesef sayılar gittikçe artacak. Buna eminim. Okulun içinde ölü yakmak için kullanılan bir fırın olduğuyla ilgili hikayeler duymuştum. Orada ‘çöplerini yakıyorlarmış” diye konuştu.

ZORLA GÖNDERİLMİŞLERDİ

Kanada’da geçtiğimiz yüzyılda yerlilerin çocukları zorla yatılı kilise okullarına gönderilmişti. Yerli topluluklar arasında yatılı okullardan eve dönmeyen birçok çocuk olması, “Bu çocuklara ne oldu” sorusunu hâlâ canlı tutuyor.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz