‘Ya teslim olun ya da ölün’ mesajı!

‘Ya teslim olun ya da ölün’ mesajı!

20 yıl aradan sonra Afganistan’da yönetimi ele geçiren Taliban militanları, bu sürede “Batı ile iş birliği yapan”ların kapılarına mektup asıyor. “Haçlılar için çalışan” diye tanımlanan bu kişilere “Ya teslim olun ya da ölün” mesajı veriliyor!

Son ABD askerinin Kabil'den ayrılması ile Afganistan'da bir dönem sona erdi; 20 yıl sonra iktidarı ele geçiren Taliban ülkenin büyük bir bölümünde kontrolü sağladı. Son dönemde ılımlı mesajlar veren Taliban'ın yeni dönemi merakla beklenirken, ülkeden rahatsız edici haberler gelmeye devam ediyor.

İngiliz medyasındaki haberlere göre Taliban, iktidarı kaybettiği 2001’den bu yana geçen 20 yılda Batı ile çalışanların kapılarına mektup asıyor. Taliban “Haçlılar için çalışan” olarak tanımladığı bu kişilere mektuplar ile “Ya teslim olun ya da ölün” mesajı veriyor.

CANLI YAYINA BASKIN DÜZENLEDİLER

Taliban’ın eski günlerini hatırlatan bir diğer olay ise, ülkedeki bir televizyon kanalında haber bültenine yapılan canlı yayın baskını oldu. Ülkedeki bir televizyon kanalının stüdyosuna giren silahlı Taliban militanları, Afgan halkına “Taliban'dan korkmayın” ve “Taliban ile iş birliği yapın” mesajı verdi. Stüdyoya gelen bir Taliban yetkilisi de canlı yayında açıklamalarda bulundu. Afgan sunucunun yüz ifadesi ise olayın vahametini gözler önüne serdi.

O KADIN GAZETECİ ÜLKEYİ TERK ETMİŞ

Taliban yönetimi altında Afganistan'da özellikle kadınları neyin beklediği en merak edilen soruların başında gelirken, militanların Kabil’i ele geçirdikten hemen sonra, 17 Ağustos’ta bir kadın gazeteciye mülakat vermesi dünyada ses getirmişti. Kısa sürede dünyanın dört bir yanında birinci haber olan mülakata imza atan Beheshta Arghand'ın ülkeyi terk ettiği bildirildi. CNN ekibine konuşan Arghand, “Ülkeyi terk ettim çünkü milyonlarca insan gibi ben de Taliban'dan korkuyorum” dedi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz