Vuhan’da delta virüs alarmı

Vuhan’da delta virüs alarmı

Delta varyantı, yeni tip koronavirüs salgınının ortaya çıktığı Çin'in Vuhan kentine ulaştı. Kentte Haziran 2020'den bu yana ilk kez yerel kaynaklı 7 vakaya rastlandı.

Delta Varyantı, yeni tip Koronavirüs salgınının ortaya çıktığı Çin'in Vuhan kentine de sirayet etti. Kentte Haziran 2020'den bu yana ilk kez yerel kaynaklı 7 vakaya rastlandı. Salgına karşı önlemleri artıran kent yetkilileri, vakaların artması üzerinde kent sakinlerinin tamamına virüs testi yapma kararı aldı. 

RUS UÇAĞI OLAĞAN ŞÜPHELİ

Kentte görülen yeni vakaların, delta varyantının ilk kez görüldüğü Jiangsu eyaletindeki vakalarla bağlantılı olduğu düşünülüyor. Varyantın Çin’e ulaşma kaynağının ise temmuz ayı sonlarında Rusya’dan gelen bir uçak olduğu tahmin ediliyor. Ülke genelinde son 10 gün içinde 400’den fazla delta  vakası görüldüğü bildirildi.

ÖNLEMLER ARTIRILDI

Metroda maske takma, ateş ölçme ve sağlık takip kodlarını kontrol etme zorunluluğu da dahil olmak üzere Kovid-19'a karşı önlemler artırıldı. Cuankou Mahallesi yakınlarındaki bazı metro istasyonları geçici olarak kapatıldı. Tüm okullara ve eğitim kurumlarına yüz yüze eğitim faaliyetlerini askıya alma ve yerleşkelerindeki sağlık denetimlerini artırmaları talimatı verildi.

Rutin salgın önlemlerinin yanı sıra süpermarketlerin kapsamlı şekilde dezenfekte edildiği, çalışanların sağlık durumunun ise günlük takip edildiği aktarıldı.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz