Virüsün delta varyantı Avustralya’yı kapatıyor

Virüsün delta varyantı Avustralya’yı kapatıyor
NotHaber

Ülkenin en büyük şehri Sydney’de iki hafta süreyle karantina ve sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Delta varyantı vakalarının sayısı 128’e ulaştı. Yabancı bir uçuş ekibiyle bu virüsün ülkeye geldiği tahmin ediliyor.

Hindistan'da ortaya çıkan Delta Varyantı tüm dünyaya korku salmaya devam ediyor. Başta İngiltere olmak üzere birçok ülkede aşılama kampanyalarıyla birlikte yaşanan rahatlama tehlikeye girdi, hükümetler peş peşe yeni kısıtlamaları açıklamaya başladı. Delta yüzünden sıkıntı yaşayan ülkelerden olan Avustralya’da en büyük şehir Sydney'de iki hafta süreyle karantina tedbirleri ve sokağa çıkma kısıtlaması ilan edildi.

19 YAYILMA ÖBEĞİ TESPİT EDİLDİ

Sidney’de çok daha kolay bulaşan Covid Delta varyantı vakalarının sayısı 128'e ulaşınca ve ülkenin diğer bölgelerinde de vakalar artınca karantinaya gidilme kararı alındı. Filyasyon çalışmalarında ülke genelinde 19 yayılma öbeği bulunduğu tespit edildi.

GÖZLER O LİMUZİN ŞOFÖRÜNDE

16 Haziran'da yabancı bir uçuş ekibini Sydney Havaalanı'ndan taşırken virüsün ilk kez Hindistan'da ortaya çıkan bulaşıcılığı yüksek Delta varyantını kapan bir limuzin şoförü aracılığıyla virüsün ülkeye yayılmaya başladığı tahmin ediliyor. Limuzin şoförünün yol açtığı yayılma öbeğiyle bağlantılı cumartesi 30, pazar 29 vaka bildirilmişti. Ayrıca Kuzey Toprakları eyaletinde bir altın madeninde çalışan işçinin virüsü madende çalışan yaklaşık 900 işçiye bulaştırmış olabileceğinden şüpheleniliyor.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz