Ve o gemi kurtarıldı...

Ve o gemi kurtarıldı...
NotHaber

Süveyş Kanalı’nda 3 gün önce karaya oturup dünya ticaretini felç eden gemi, bu sabah 4.30 sıralarında nihayet kurtarıldı.

 

Dünyayı günlerdir meşgul eden Gemi krizi, nihayet çözüldü... Süveyş Kanalı'nda karaya oturması nedeniyle kanalı tıkayan ve her gün milyonlarca dolar zarara mal olan Evergreen şirketine ait Ever Given gemisi kurtarıldı. Gemi yeniden yola koyulurken, kanalın trafiğe açılması için hazırlıklar yapılıyor.

SOSYAL MEDYADA PAYLAŞILDI

300'den fazla gemi kanalı geçmek için beklerken dün kurtarma çalışmalarına hız kazandırılmıştı. Karaya oturan gemi, kanalı enlemesine tıkadığı için kurtarma işlemi zorlaşmıştı. Inchcape Shipping denizcilik hizmetleri tarafından yapılan açıklamada, "Ever Given sabah 4.30 sularında başarılı bir şekilde yüzmeye başladı. Şu anda güvende" ifadeleriyle herkesin günlerdir beklediği o açıklama yapılmış oldu. Geminin hareket etme görüntüleri sosyal medyada da paylaşıldı.

PAMUK İPLİĞİNE BAĞLI SİSTEM

Tayvan şirketine ait söz konusu gemi, 3 gün önce karaya oturarak büyük bir krize yol açmıştı. Bu olay, dünya ticaretinin ve kusursuz olduğu düşünülen daha pek çok şeyin aslında nasıl da pamuk ipliğine bağlı bir şekilde işlediğini bir kez daha gözler önüne serdi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz