Ve ABD bayrağı gönderden indi

Ve ABD bayrağı gönderden indi
NotHaber

Afganistan’da 20 yıldır birlik bulunduran Amerika, son askerlerini tahliye etmeye başladı. ABD yerine Afgan bayrağı asıldı.

11 Eylül 2001'deki İkiz Kule saldırılarından bu yana ABD ve Nato Afganistan'da asker bulunduruyordu. 20 yıllık süreçte ABD ve NATO üyesi ülkelerden sayısız asker, terör saldırılarında hayatını kaybetti. ABD Başkanı Joe Biden'ın 11 Eylül'e kadar Afganistan'daki Amerikan birliklerinin tamamen geri çekileceğini 15 Nisan’da duyurmasının ardından, ülkedeki son ABD askerleri de tahliyeye başladı.

TALİBAN KARŞITI ÖNLEMLER ALINDI

Çekilme sırasında Taliban'ın olası saldırılarını engellemek için Kabil ve Bagram hava üssü çevresinde güvenlik önlemleri ciddi şekilde artırıldı. Öte yandan Taliban, askerlerini ülkeden çekmemekle ilgili 2018 Doha Anlaşması'nı ihlal etmekle suçladığı ABD'ye "karşı eylem" uyarısı yaptı. Bu gelişme, mevcut atmosferi daha da gerdi.

10 BİNE YAKIN YABANCI UNSUR VAR

Halen ülkede bulunan, sayıları 2 bin 500 ila 3 bin arasında olduğu tahmin edilen ABD askerleri ile yaklaşık 7 bin NATO personeli, cumartesi gününden itibaren başlayan süreçle birlikte aşamalı olarak ülkeyi terk edecek.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz