Ukrayna tahliye uçağı kaçırıldı iddiası!

Ukrayna tahliye uçağı kaçırıldı iddiası!

Rus haber ajansı TASS, Kabil’e giden Ukrayna tahliye uçağının kimliği belirsiz kişiler tarafından kaçırıldığını iddia etti. Ancak Kiev “Uçağımız kaçırılmadı” derken, uçağın yakıt ikmali yaptığı İran’dan haberlere kesin bir dille yalanlama geldi.

Afganistan’da mahsur kalan yabancıların tahliyesi sürerken ilginç bir gelişme yaşandı. Rus Haber Ajansı TASS, Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, Kabil'e giden Ukrayna tahliye uçağı kimliği belirsiz kişiler tarafından kaçırıldığını duyurduğunu iddia etti. İran Sivil Havacılık Otoritesi ise, uçağın Meşhed'de yakıt ikmali yaptığını ve ardından Kiev'e uçtuğunu söyleyerek haberi yalanladı. Ukrayna Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Oleg Nikolenko da haberi yalanlayarak, "Kabil'de veya başka bir yerde ele geçirilen Ukrayna uçağı yok. Yakalanan uçakla ilgili bazı medya organlarında dolaşan bilgiler doğru değil" dedi.

BAKAN YARDIMCISI İTİRAF ETMİŞ

Ancak Rus kaynaklı haberlere göre Ukrayna Dışişleri Bakan Yardımcısı Yevgeny Yenin, "Uçağımız kimliği belirsiz kişiler tarafından kaçırıldı, uçak resmen bizden çalındı. Ukraynalıları tahliye etmek yerine uçak İran'a gitti. Sonraki 3 tahliye girişimimiz de başarılı olamadı çünkü vatandaşlarımız havaalanına giremedi" diye konuşmuştu. Ukrayna, 16 Ağustos'ta Afganistan'dan 8'i Ukraynalı 80 kişiyi uçakla ülkeye getirdiklerini duyurmuştu. Ardından Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Afganistan'dan 31'i Ukraynalı 83 kişiyi tahliye ettiklerini bildirmişti.

RUS AJANSLARININ SİCİLİ KABARIK

Ukrayna kaynaklarının birbirleriyle çelişen açıklamalar yaptığı öne sürülen bir ortamda, söz konusu uçağın akıbetinin ne olduğu merak konusu. Zira Rusya’da bizzat devlet tarafından desteklenen TASS, Sputnik gibi yayın organları bu tür spekülasyon doğuran ve dezenformasyon yayan haberler yapmalarıyla da biliniyor. Söz konusu iddianın TASS tarafından ortaya atıldığı düşünüldüğünde su daha da bulanıyor.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz