Ukrayna ilk Bayraktar TB2’sine kavuştu

Ukrayna ilk Bayraktar TB2’sine kavuştu
NotHaber

Ukrayna Savunma Bakanlığı, Deniz Kuvvetleri için Türkiye'den ilk Bayraktar TB2 insansız hava aracını teslim aldıklarını duyurdu.

Geçtiğimiz aylarda Türkiye ve Ukrayna arasında Bayraktar TB2 alımı için anlaşma imzalanmıştı.  Konuyla ilgili Ukrayna'dan yeni bir açıklama geldi. Ukrayna Savunma Bakanlığı, resmi Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, Türkiye'den ilk Bayraktar TB2 insansız hava aracını teslim aldıklarını duyurdu. Bakanlık, konuşlanma noktasında son kabul testlerini yaptıklarını açıkladı. Ukrayna, TB2’leri Deniz Kuvvetleri’nde kullanacak.

TB2’LER KARADENİZ VE AZAK KIYILARINI GÖZETLEYECEK

Ukrayna Savunma Bakanlığı Türk SİHA'larının Karadeniz ve Azak Denizi kıyılarını gözetleme görevinde kullanılacağını bildirdi. Donanma TB2’ler sayesinde yüksek hassasiyetli silah donanımına sahip düşman hedeflerini vurma imkanına sahip olacak. Tamamen otonom olan TB2’ler taksi, kalkış, normal seyir ve iniş kabiliyetine sahip. Kanatlarında Roketsan tarafından üretilen 4 adet MAM-L ve MAM-C füzelerini taşıyabiliyor. Bayraktar TB2, yerleşik lazer hedef işaretleyicisi ile hassas hedefleme yapabiliyor.

 

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz