Üç Kardeş tatbikatı karşısında şer odakları düğmeye bastı

Üç Kardeş tatbikatı karşısında şer odakları düğmeye bastı

Türkiye-Azerbaycan-Pakistan’ın Bakü’de düzenlediği ortak tatbikatın etkisi ABD’ye kadar ulaştı. ABD’deki Ermeni ve Hindu lobileri, “Bunların işbirliği bölgesel tehdittir. Engel olunmalı” diyerek kara propagandaya başladı. Bilindik soykırım iftiraları da atıldı.

Batuhan Gülşah / Atina

Türkiye, Azerbaycan ve Pakistan özel kuvvetleri Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de gerçekleştirdiği ‘Üç Kardeş 2021’ adlı Ortak tatbikatın “dosta güven, düşmana korku salacağı” öngörülüyordu. Bu öngörüde ne kadar haklı çıkıldığı yine ortaya kondu. İlk kez düzenlenen, üç ülke askerlerinin ortak operasyon icra etme kabiliyeti kazanması hedeflenen tatbikatın etkisi ABD’ye kadar ulaştı. Amerika’daki Ermeni lobisi ANCA ve Hindu lobisi, bu tatbikatı “Bölgesel tehdit ve tehlikeli” olarak ilan etti.

ABD VE AB’YE ÇAĞRI

Sosyal medya başta olmak üzere, düğmeye basılan algı operasyonunda, 20 Eylül’e kadar devam edecek olan tatbikatın “soykırım suçu taşıyan ülkeler tarafından gerçekleştirildiği” iddiası ortaya atıldı. Pakistan’ın Hindular’a karşı soykırım uyguladığı, Türkiye’nin de sözde Ermeni soykırımını hayata geçirdiği öne sürüldü. Bu ülkelerle işbirliğinin durdurulması için ABD ve Avrupa Birliği’ne çağrı yapıldı. Söz konusu lobilerin yönetiminideki senatörlerin bu minvalde açıklamalar yapması bekleniyor.

BAYKAR’A DA YAPILMIŞTI

Senatör açıklamalarının yanı sıra, Avrupa Birliği içinde Ermeni etkisinin en güçlü olduğu ülkeler başta Fransa olmak üzere, Yunanistan, Güney Kıbrıs, Avusturya gibi AB üyeleri vasıtasıyla Türkiye ve Pakistan’a yeni ambargolar uygulatmak için bu lobinin düğmeye basması öngörülüyor. Bu lobilerin ne denli etkili olduğunu anlarken de akıllara, “bir emir” yüzünden Baykar Makina ile işbirliğini bir günde sonlandıran Amerikan, Fransız ve İsviçre şirketleri akıllara geliyor.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz