Türkiye’yi örnek alıyorlar

Türkiye’yi örnek alıyorlar
NotHaber

İngiltere ordusu, Ankara’yı “İşbirliğinin artırılacağı önemli bir NATO müttefik” olarak gösterdi. İHA ve SİHAların başarısına dikkat çekilerek ordunun SİHA teknolojisine ağırlık vereceği açıklandı

Türkiye’nin silahlı insansız hava araçlarının (SİHA) başarıları dünyada gündem olmaya devam ediyor. İngiltere’de "Rekabetçi Bir Çağda Savunma" başlıklı savunma stratejisi belgesinde, Türkiye’nin SİHA konusundaki başarısına atıfta bulunuldu. Ankara’yı "Terörizmle mücadele ve bölgesel konularda önemli bir NATO müttefiki" olarak tanımlayan İngilizler, SİHAların Libya ve Dağlık Karabağ’da yüksek yetenekli hava savunma sistemlerine meydan okuduğunu, asker sayısının azaltılmasının planlandığı İngiliz ordusunda SİHA ve yeni savaş teknolojilerine yoğunluk verileceği bildirildi.

85 MİLYAR STERLİN HARCANACAK

Son yılların en kapsamlı dış politika ve ulusal güvenlik revizyonunu içeren 69 sayfalık belgede, Birleşik Krallık'ın Türkiye ile her alanda uzun dönemli ilişkileri sağlamlaştırmak için çalışacağı yazıldı.Birleşik Krallık ordusu, 4 yıl içinde 85 milyar sterlin harcayarak modernleşme hedefini gerçekleştirmeyi planlıyor.

BAKAN SİHALARI MODEL ALMIŞTI

İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallece, 12 Aralık 2020'de İngiliz düşünce kuruluşu Kraliyet Silahlı Kuvvetler Enstitüsünde (RUSI) yaptığı bir konuşmada, Türkiye'nin İHA, SİHA Bayraktar TB2 ve hava savunma sistemlerini örnek göstermişti.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz