Türkiye ve İngiltere daha da yakınlaşacak

Türkiye ve İngiltere daha da yakınlaşacak

Birleşik Krallık’ın Avrupa’dan Sorunlu Bakanı Morton, Türkiye ziyareti gerçekleştirdi. “Brexit sonrasında ilişkilerimiz daha da güçlenecek” dedi. Pek çok alanda Ankara ile yakından çalışmak istediklerini belirtti.

Türkiye, Birleşik Krallık Dışişleri Bakanlığı’nda Avrupa'dan sorumlu bakan Wendy Morton’u ağırladı. Hatay ziyareti için gelen İngiliz bakan, ziyaretindeki başlıkları ve Türkiye ile ikili ve bölgesel gelişmelere dair son durumu CNN Türk’e değerlendirdi.

"BREXİT SONRASI İLİŞKİLER GELİŞECEK..."

Birleşik Krallık'ın AB'den ayrılmasının ikili ilişkileri güçlendirmek için daha fazla fırsatlar sunduğunu belirten Morton, “Türkiye Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Turizm Bakanı ile ikili ilişkileri ve birlikte çalışabileceğimiz alanları görüştük. Ayrıca AFAD ile Birleşik Krallık Dışişleri ve Kalkınma Bakanlığı olarak nasıl daha yakından çalışabiliriz bunları konuştuk. Bunlar sadece birkaç örnek... İnanıyorum ki Brexit sonrasında Türkiye ile ilişkilerimizi daha da güçlenecek” dedi.

MÜLTECİ KONUSUNDA DESTEK

Türkiye’nin mültecilere ev sahipliği alanında kritik konumunu vurgulayan İngiliz bakan, “Bu konusunun yönetilmesi alanında Türkiye'yi desteklemeye kararlıyız. Biz AB'nin Türkiye'deki 3.6 milyon mülteci için attığı adımları da Türkiye'deki Mülteciler İçin Mali Yardım Programını da destekliyoruz” diye konuştu.

NET KONUŞMAKTAN KAÇINDI

Wendy Morton, Kıbrıs üzerinde garantör ülkelerden olan İngiltere’nin, Türkiye’nin teşvik ettiği iki devletli çözüm önerisi ve Türkiye’nin kırmızı listeden ne zaman çıkarılacağı konularıyla ilgili olarak kesin bir açıklama yapmaktan kaçındı.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz