‘Türkiye-Sırbistan ilişkileri tarihinin en iyi noktasında’

‘Türkiye-Sırbistan ilişkileri tarihinin en iyi noktasında’
NotHaber

Belgrad’da temaslarda bulunan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Yeni Pazar’daki Başkonsolosluk açılış töreninde Sırbistan ile ilişkiler için bunu söyledi. “Bölgeyle bağlarımızı güçlendirmek için yoğun şekilde çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Sırbistan’da Boşnak nüfusun yoğun olarak yaşadığı Yeni Pazar Başkonsolosluğu açılış törenine katıldı. Törende konuşma yapan Bakan Çavuşoğlu, “Türkiye-Sırbistan ilişkileri, tarihin en iyi noktasına ulaştı. Açılışını yaptığımız bu başkonsolosluğumuz bunun bir sonucudur” dedi.

DEMOKRASİ NÖBETİNİ HATIRLATTI

Bakan Çavuşoğlu, Sancak halkının terör örgütü FETÖ’nün 15 Temmuz’daki darbe girişiminde sabaha kadar demokrasi nöbeti tutarak Türkiye’ye gösterdiği desteğin hiçbir zaman unutulmayacağını dile getirdi. Çavuşoğlu, “Sırbistan ve bu bölgeyle bağlarımızı güçlendirmek için yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Belgrad’da gerçekleştirdiğimiz görüşmelerde, gerek Vuçiç, gerek Başbakan, gerekse dostum Selakoviç’le ikili ilişkilerimizi nasıl geliştireceğimizi konuştuk ve önümüzdeki süreçte karşılıklı ziyaretler, üçüncü yüksek düzeyli iş birliği konseyi toplantısı, karma ekonomik komisyonu toplantısı, iş forumları ve diğer çalışma gruplarını nasıl etkin bir şekilde kullanacağımızı konuştuk” diyerek planlanan süreci anlattı.

ERDOĞAN’DAN FETÖ MESAJI GELDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da, Türkiye'nin açılış törenine gönderdiği video mesajda, Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic'e başkonsolosluğun açılış sürecinde verdiği destek için teşekkür etti. Erdoğan, FETÖ’yü Balkanlardan da söküp atacaklarını ifade etti.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz