Türkiye karşıtı propaganda katlanarak artacak!

Türkiye karşıtı propaganda katlanarak artacak!

Yunanistan; Avrupa’nın 4 lokomotif ülkesi Almanya, İngiltere, Fransa ve Belçika’da faaliyet gösteren üst düzey bir lobicilik şirketiyle anlaştı. Böylece Atina’nın istek ve talepleri ile Türkiye düşmanlığı için kara propagandanın katlanarak artmasının önü açıldı!

Batuhan Gülşah / Atina

Batı medyasında Türkiye karşıtı haberler ve algı operasyonları yaratılması, sıklıkla dikkat çektiğimiz bir durum. Sadece Avrupa’da değil, ABD’de de Ankara karşıtı oluşturulan Ankara karşıtı kara propaganda ile geçtiğimiz hafta Baykar Makina’nın iş ortaklarının bazılarının ortaklığı sonlandırması sağlanmıştı. Bu gibi olayların artarak devam edeceğini gösteren bir gelişme, Yunanistan’dan geldi. Yunan savunma haberleri ve ülkenin askeri gücüne dair paylaşımlar yapan bir kaynak, Atina’nın bu alanda yeni bir profesyonel şirketle anlaştığını duyurdu.

KİLİT YAYIN ORGANLARI HEDEFTE

Beklendiği üzere söz konusu şirketin adı ve faaliyetlerinin neleri kapsadığı açıklanmazken; Brüksel (Belçika), Paris (Fransa), Berlin (Almanya) ve Londra (Birleşik Krallık) merkezli çalıştığı bilgisi paylaşıldı. Yani yazılı ve görsel anlamda Avrupa medyasının çok sayıda önemli yayın organının yer aldığı bu ülkelerde Yunanistan’ın istekleri ve talepleri doğrultusunda yapılacak algı çalışmaları artarak devam edecek. Bu durumun Türkiye için niçin tehlike oluşturduğunu anlamanın yolu da Yunanistan’ın istek ve taleplerine göz gezdirmekten geçiyor. 

ANKARA’YI HAPSETMEK NİHAİ HEDEF

Yunanistan’ın en büyük hedefi, Ege Denizi ve Doğu Akdeniz’de Türkiye’nin egemenlik sınırlarını Antalya Körfezi içine hapsetmek ve bölgede tek muhatap olarak kendisinin alınmasını sağlamak. Bu durumun önündeki en büyük engellerden biri olan deniz yetki alanı anlaşması Libya Mutabakatı’nı da ilk fırsatta ortadan kaldırmak. Avrupa’ya göçün Türkiye’de sonlanarak ülke içinde katlanacak düzensiz göçmen sayısıyla iç kargaşanın önünün açılmasını sağlamak, Türkiye karşıtı ne kadar terör örgütü ve oluşum varsa hepsinin sesinin ve taleplerinin daha yüksek sesle duyulmasını sağlamak. Yani, Türkiye uyanık olmazsa başına çok daha büyük çoraplar örülmek üzere!

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz