“Türkiye ile yaptığımız göç anlaşmasını yenileyelim”  

“Türkiye ile yaptığımız göç anlaşmasını yenileyelim”   

Almanya Dışişleri Bakanı Maas, Türkiye göç anlaşmasının güncellenmesi ve kapsamının geliştirilmesi gerektiğine işaret etti. “Tabii ki bunu maddi destek olmadan yapmayız” dedi.

Avrupa Birliği’nin lokomotif ülkesi Almanya’dan kritik bir açıklama geldi. Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Welt gazetesine yaptığı açıklamada, Türkiye ile göç konusundaki iş birliğinin güncellenmesine ihtiyaç duyulduğunu belirterek “Türk hükümetiyle olan tüm zorluklara rağmen bu ülkenin önemsiz görülmeyecek göç yükünü bizim için üstelendiğini kabul etmek gerekir” ifadelerini kullandı.

4 MİLYON SURİYELİ HATIRLATMASI

Türkiye’de yaklaşık 4 milyon Suriyelinin ve bölgedeki başka ülkelerden gelen mültecilerin yaşadığına işaret eden Maas, Türkiye ile 2016 yılında imzalanan Geri Kabul Anlaşması’nın önemine işaret ederek, bu mutabakatın daha da geliştirilmesine ve güncellenmesine sıcak baktıklarını dile getirdi.

“TÜRKLER ÖNEMLİ MALİYET ÜSTLENDİ”

Maas, yeni bir anlaşma durumunda AB'nin Türkiye’ye maddi destek vermesinin kaçınılmaz olacağının altını çizerek “Türkiye önemli bir maliyet üstlenirken başkaları bu sayede tasarruf etti” dedi. Ankara ile ilişkilerin halihazırda yapıcı olduğunu dile getirdi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz