Türkiye ile Mısır buzları eritiyor

Türkiye ile Mısır buzları eritiyor
NotHaber

Kahire’den Ankara’ya “Siyasi göstergeler aşamasından açılım seviyesine geçmenin zamanı geldi” mesajı gönderildi.

Yıllardır süren gerginliğin ardından Türkiye ile Mısır arasında buzlar eriyor. Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri, ülkesinin Türkiye ile iki tarafın da faydasına olacak diyalog ve uluslararası hukuk kurallarına uygun ilişkiler kurulmasında istekli olduğunu belirtti. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile telefon görüşmesine hakkında yerel bir kanala yaptığı açıklamada, "Türkiye'nin son dönemdeki açıklamaları ve jestlerinin takdir edildiğini" söyledi.

ÇAVUŞOĞLU İLE GÖRÜŞMÜŞTÜ

Şukri, siyasi göstergeler aşamasından, ilişkilerin çerçevesini belirleyen açılım aşamasına geçilmesine önem verildiğini vurgulayarak Çavuşoğlu ile ramazan ayının gelişi münasebetiyle tebrikleşme kapsamında 10 Nisan’da konuştuklarını ifade etti. Mısırlı siyasetçi, Türkiye'nin Mısır'ın önemiyle alakalı yaptığı açıklamalar ve verdiği sinyaller üzerine Çavuşoğlu ile görüştüğünü kaydetti.

ATİNA VE LEFKOŞA ENDİŞELİ

Ankara ile Kahire arasında ilişkilerin düzelmesi, Doğu Akdeniz’deki iddiaları nedeniyle Mısır’a büyük yatırım yapan Yunanistan ve Güney Kıbrıs’ı endişelendiriyor.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz