Türkiye-Cezayir yakınlaşması Fransızlar’ı rahatsız etti

Türkiye-Cezayir yakınlaşması Fransızlar’ı rahatsız etti
NotHaber

Fransızlar, eski sömürgeleriyle Ankara’nın yakınlaşmasını yakından takip ediyor. Le Monde gazetesi, gittikçe gelişen Türkiye-Cezayir ilişkilerini mercek altına aldı. “Türkler, gücü ve siyaset kültürleriyle etkiliyorlar” yorumu yapıldı.

Fransa, uzun yılları sömürge altında tuttuğu Cezayir'in Türkiye ile yakınlaşmasını yakından takip ediyor. Fransız gazetesi Le Monde, Türkiye'nin Afrika üzerindeki etkinliğini gündeme aldığı dosya haberinde Cezayir'in ilham kaynağının Türkiye olduğunu yazdı. Ankara'nın bölgsel rolüne vurgu yapılan yazıda, Türkiye'nin gücü ve siyaset kültürü ile Cezayir'i etkilediği kaydedildi.

“TÜRKLER’İN CAZİBESİNE KAPILDILAR”

Le Monde, Türkiye'den üretilen ithal deri eşyalardan Vahran'daki Bey Sarayı'nın ve Hasan Paşa Camii'nin restorasyonuna ve Marmara Denizi'ndeki “helal” turizmdeki sıçramaya kadar Cezayir'in Türklerin cazibesine kapıldığı ifade edildi. Cezayir Cumhurbaşkanı Abdülmecid Tebbun'un “Cezayir'in Türklerle mükemmel ilişkileri var” ifadesi aktarıldı.

KARŞILIK BEKLEMEDEN 5 MİLYAR DOLAR

Türkiye-Cezayir ilişkilerine dair bir haber de Le Point'te yer aldı. Dergiye konuşan Cezayir Cumhurbaşkanı Tebbun, Türkiye'nin Cezayir'e “siyasi karşılığı olmayan” 5 milyar dolara yakın yatırım yaptığının altını çizdi. İki ülke arasındaki ilişkiye vurgu yapan Tebbun, merak edenlerin “konuşmadan önce Ankara'nın Cezayir’deki desteğini birçok yönden görmeleri gerektiğini” söyledi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz