"Türkiye aşılamada lider ülke oldu"

"Türkiye aşılamada lider ülke oldu"
NotHaber

Dünya Sağlık Örgütü’nün Türkiye temsilcisi, Dr. Batyr Berdyklychev, ülkemizin koronavirüs salgınıyla çok başarılı şekilde mücadele ettiğini dile getirdi. “Aşılamada lider ülkelerden biri konumunda” dedi.

Koronavirüse karşı aşılama çalışmaları dünya çapında sürerken, Dünya Sağlık Örgütü’nden (DSÖ) Türkiye’nin aşılama performansı hakkında çarpıcı bir açıklama geldi. İzmir’e ziyarette bulunan DSÖ Türkiye Temsilcisi Dr. Batyr Berdyklychev, Türkiye'nin koronavirüs salgınıyla çok başarılı şekilde mücadele ettiğini dile getirdi.

BULAŞMANIN AZALMASI İÇİN AŞI ŞART

Aşılama oranlarının sevindirici bir seviyede olduğunu vurgulayan Dr. Batyr Berdyklychev, “Türkiye aşılama konusunda lider ülkelerden biri oldu. Aşıların herkese açıldığını görüyoruz. Birçok insan 2 dozunu almış durumda. 3. doz aşılar da yapılmaya başlandı. Herkesin aşılanması gerekiyor. Virüs dolaşımda olduğu sürece hasta olan kişiler olacaktır. Bulaşmanın azalması için aşılanmaya devam etmek gerekiyor. Türkiye bu konuda çok iyi durumda” diye konuştu.

VAKALARDA AZALMAYA DİKKAT ÇEKTİ

Son 10 hafta içinde Avrupa'daki vaka sayılarında bir azalma yaşandığını belirten Berdyklychev, “Fakat farklı eğilimler de söz konusu. Bazı Avrupa ülkelerinde vakalar yükseliyor. Bu faktörlerin başında Delta varyantının olduğunu görüyoruz. Daha bulaşıcı hale geldiği için bu varyant dominant hale geldi. Endişe verici bir durum ortaya çıkıyor” dedi. Berdyklychev, Delta varyantının 80’den fazla ülkede tespit edildiğini, salgın sürecindeki yeni vakaların yüzde 20’sini bu varyantın oluşturduğunu ifade etti.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz