Türk yapımı İHA'lar Kiev’de boy gösterdi

Türk yapımı İHA'lar Kiev’de boy gösterdi

Ukrayna’nın SSCB’den bağımsızlık kazanmasının yıldönümü şerefine düzenlenen törende Bayraktar TB2 insansız hava aracı da boy gösterdi. Halkın büyük ilgi gösterdiği geçitte birçok NATO üyesi ülke de sahne aldı.

Türkiye’nin en iyi dış ilişkilere sahip olduğu ülkelerden olan Ukrayna’da ay-yıldızlı geçit töreni yaşandı. Ülkenin Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği’nden ayrılarak bağımsızlığını ilan edişinin 30’uncu yılı başkent Kiev sokaklarında askeri geçit töreniyle kutlandı. Halkın da yoğun ilgi gösterdiği geçitte, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri ile birçok Nato üyesi ülke sahne alırken, Türk askeri ve Türk savunma sanayisinin üretimi olan Bayraktar TB2 insansız hava aracı (İHA) da boy gösterdi. Türk İHA'ları Ukraynalılar tarafından büyük ilgi gördü. 24 Ağustos 1991 günü, Sovyet Parlamentosu tarafından Ukrayna’nın bağımsızlığını ilan ettiği belge onaylanmış ve Ukrayna bağımsız bir devlet olarak yer almaya başlamıştı.

KARABAĞ SAVAŞI DETAYI

Türk yapımı silah ve İHA/SİHAların Ukrayna’da genel olarak büyük ilgi görmesinin başlıca sebepleri arasında geçtiğimiz yıl Azerbaycan ile Ermenistan arasında patlak veren Karabağ Savaşı yer alıyor. Rusya’nın desteğiyle Karabağ’ı işgal eden Ermeni güçlerinin Türk yapımı silahlarla hezimete uğratılması, Kırım’ın Rusya işgali altında olduğu Ukrayna’da büyük sevinçle karşılanmıştı.

BAŞ DÜŞMAN RUSYA

Türkiye’nin Ukrayna ile gün geçtikçe derinleşen askeri işbirliğinin Rusya’yı rahatsız ettiği biliniyor. Ukrayna’nun doğu bölgelerini de işgal altında bulunduran Rusya, Kiev için en büyük tehdit olmayı sürdürüyor.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz