Türk savunma sanayisine Ermeniler toptan savaş açtı

Türk savunma sanayisine Ermeniler toptan savaş açtı

ABD’deki Ermeni lobisi güdümündeki senatörlerin, “Karabağ Savaşı’nda ABD teknolojisi Ermenistan’a karşı ne kadar kullanıldı, araştırılsın” konulu teklifi Senato’dan geçti. Bu hamleyle Türk İHA ve SİHAları ile işbirliği yapan ABD şirketleri hedef tahtasına konacak.

Batuhan Gülşah  / NotHaber

Ermenistan ve Ermeni lobisi, geçen yılki Karabağ Savaşı hezimetini unutamıyor. 1993’ten beri işgal altında tuttuğu topraklardan Azerbaycan ordusu tarafından kovulan Ermeni unsurları, Dağlık Karabağ bölgesi başkenti Hankendi hariç tüm şehirlerden çekilmişti. Ancak ABD’deki Ermeni lobisi, bu hezimetin peşini bırakmamak ve işgal altında tuttukları tek şehir olarak kalan Hankendi’yi de kaybetmemek için oldukça kararlı.

İşte bu kapsamda, ABD’deki Ermeni lobisi ANCA güdümündeki senatörler aracılığıyla ABD Senatosu’na “2020'de Karabağ Savaşı'nda Amerikan teknolojisi, Ermenistan'a karşı ne kadar kullanıldı, Azerbaycan'ın savaş suçlarına ne kadar ortak oldu?” konusunun araştırılması talebini sundu.

BAYKAR İÇİN ‘EMİR’ GİTMİŞTİ

ANCA’nın uydusu senatörler Adam Schiff, Brad Sherman ve Tony Cardenas tarafından sunulan bu araştırma teklifi, Senato tarafından kabul edildi. Böylece Türk yapımı İHA ve SİHAlar ile ABD’deki teknoloji firmalarının tüm bağlantıları ortaya çıkarılacak. Ülkede 10 Eylül’de ortaya çıkan bir “emir” ile, Baykar Makina ile işbirliği yapan şirketlere “derhal işbirliğinizi sonlandırın” mesajı gönderilmişti. Bu durum, ABD’deki Ermeni ve Yunan lobilerinin başarısı olarak nitelendirilmişti.

TOPYEKUN İZOLASYON HEDEFİ

3 ABD, 1 Fransız ve 1 İsviçre şirketi o dönemki çağrıya uyarak Baykar Makina ile işbirliğini sonlandırmıştı. Bu durumdan cesaret alan Ermeniler’in şimdi de topyekun bir izolasyon çalışması yaparak dünyada adından söz ettiren Türk savunma sanayisine bu darbe vurmayı hedeflediği açıkça görülüyor.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz