Türk düşmanı senatör ABD ile anlaşma yeniletti

Türk düşmanı senatör ABD ile anlaşma yeniletti

 “Kıbrıs’tan son Türk askerinin gittiğini göreceğiz” diyen ABDli senatör Rob Menendez, ülkesinin Yunanistan ile askeri işbirliği anlaşması imzalamasında kilit rol oynadı. Detay verilmeyen anlaşmada, “Doğu Akdeniz” vurgusu yapılması ise dikkat çekti.

Batuhan Gülşah / Atina

ABD-Yunanistan ilişkilerinin Türkiye karşıtlığı üzerinden ne kadar çok beslendiğinin görülmesi anlamında çok önemli bir gelişme yaşandı. Washington ve Atina, savunma işbirliğini yenileme kararına gitti. Yunanistan Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, anlaşmanın ABDli senatör Rob Menendez sayesinde yenilendiğinin altı özellikle çizilerek Menendez’e teşekkür iletildi.

ERMENİ LOBİSİNİN DE HAS ADAMI

Rob Menendez, ABD Senatosu’nda Ermeni ve Yunan lobileriyle en iyi ilişkilere sahip isimlerden biri olmasıyla öne çıkıyor. Geçtiğimiz hafta Güney Kıbrıs Rum Yönetimi tarafından "III. Makarios Büyük Haç Nişanı" ile ödüllendirilen Menendez, töreninde yaptığı konuşmada “Son Türk askerinin Ada’dan ayrıldığını görme” hedefini dillendirmişti. Menendez, Ermeni lobisinin ABD’deki örgütü ANCA’nın en önde gelenlerinden biri olarak da adından söz ettiriyor. Yunanistan-ABD işbirliği anlaşmasıyla işte böyle bir isim tarafından yenilendi.

TÜRKİYE’Yİ HAPSETME PLANINA DESTEK

Anlaşmanın detaylarına yönelik bilgi vermekten kaçınılırken, “Doğu Akdeniz” vurgusunun yapılması, bölgede Yunan tezlerinin toptan kabul edilerek Türkiye’ye karşı cephe alınması, Atina’nın Doğu Akdeniz’de Türkiye’yi Antalya Körfezi’ne hapsetme planı doğrultusunda planlandığı görüşünü öne çıkarıyor. Türkiye’den bu hamleye nasıl bir yanıt geleceği ise merak konusu olmayı sürdürüyor.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz