Türk Bayrağı rahatsız etti

Türk Bayrağı rahatsız etti
NotHaber

Almanya’da polis şiddetini protesto eden bir Türk’ün elinde tuttuğu Türk bayrağı direği, “kesici-delici alet” kapsamına alındı. Bin 200 euro da ceza kesildi!

Almanya’da polis şiddetini protesto eden bir Türk’ün elinde tuttuğu Türk Bayrağı direği, “kesici-delici alet” kapsamına alındı. Mahkemeye sevk edilen gurbetçiye bin 200 euro ceza da kesildi!

Almanya, Türkiye düşmanlığını ve terör örgütü PKK sevgisini bir kez daha gösterdi. Türklerin en yoğun yaşadığı Kuzey Ren Vestfalya eyaleti Wuppertal kentinde polisin orantısız güç kullandığı gerekçesiyle protesto gösterisi düzenlendi. Bu protestoya Türk bayrağıyla katılan gurbetçi Murat Güneş’i Alman polisi hazmedemedi. Bayrak direğinin ucundaki kromdan yapılmış yıldız ve hilali kesici alet kapsamına alan polis, Güneş’i mahkemeye sevk etti.

“BİZİ SİNDİRMEK İSTİYORLAR”

Yakın takibe alındıklarını, araçlarının da incelendiğini vurgulayan Murat Güneş, “Hiçbir şey bulamayınca bayrak direğini bahane gösterdiler. Hem bin 200 euro ceza kesildi, hem de mahkemede hakkımda dava açılacak. Sanki elimizde bayrak değil de otomatik silah varmış gibi muamele yaptılar” diye konuştu. Almanya’da gittikçe artan Türk düşmanlığı nedeniye sindirilmeye çalışıldıklarını da dile getirdi.

TERÖR ÖRGÜTÜNE SES YOK

Güneş, bayrak direğini bahane eden Alman polisinin Wuppertal’da  bölücü terör örgütü PKK sempatizanları ve üyelerinin örgüte haraç toplamasına göz yumduğunu söyledi. “Bölücü terör örgütü mensuplarına göz göre göre dokunmuyorlar” diyerek serzenişte bulundu.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz