Turistler Sardinya kumsallarından “6 ton” kum çaldı

Turistler Sardinya kumsallarından “6 ton” kum çaldı
NotHaber

İtalya’nın ünlü adalarından Sardinya kumsallarında bu yıl içinde turistler tarafından 6 ton kum çalındığı kaydedildi.

Sosyal medya platformu Facebook’ta yer alan  'Sardinya Soyuldu ve Yağmalandı' isimli bir Facebook aktivist grubu, pandemi sürecinde kumsal dışına kaçırılan kum  miktarındaki düşüşün ardından, 2021 yılında şuana kadar alınan kum miktarını hesapladı.

SARDİNYA KUMUNU SATMAK YASA DIŞI

Sardinya kumunu, çakıl taşlarını ve deniz kabuklarını alıp satmak 2017'de yasa dışı hale getirilmişti. Yine de suç dalgası devam ediyor ve düzinelerce turist bu İtalyan adasından kum ve deniz kabukları çalanlar 3 bin euroya yani yaklaşık 29 bin 808 TL varan para cezasıyla karşılaşıyor.. Haziran ayında  yerel makamlar tarafından aktarılınan bilgiye göre, 41 kişinin aynı olaylarda toplamda yaklaşık 100 kilogramlık Kum hırsızlığı nedeniyle gözaltına alındığı aktarıldı.

MEŞHUR KUM İNTERNETTE SATIŞTA

Sardunya plajlarındaki kumun rengi nedeniyle Avrupa'da meşhur olduğunu ve bu nedenle para cezası getirildiği aktaran bir vatandaş , "Geçen yıl, kumumuzu hatıra olarak satan bir internet sitesi bulduk. Bu kum, Avrupa'da bir fenomen haline geldi" sözlerini kullandı. Öte yandan turistlerin cazibe merkezi Sardunya'da plajlardan kum çalmak, miktara göre 500 ila 3 bin euro para cezasına çarptırılıyor. Geçen sene, adayı ziyaret eden bir Fransız çift 40 kilogram kumu eve götürmeye çalışırken havalimanı personelleri tarafından yakalanmıştı.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz