Trump dev şirketlere sansür davası açtı

Trump dev şirketlere sansür davası açtı
NotHaber

: ABD’nin eski başkanı, haksız yere sansüre uğratıldığı gerekçesiyle Facebook’un sahibi Mark Zuckerberg, Google CEO'su Sundar Pichai ve Twitter CEO'su Jack Dorsey'e dava açtı.

ABD’nin eski Başkanı Donald Trump ile Facebook arasındaki gerginlik dinmek bilmiyor. 2016’dan bu yılın başına kadar başkanlık görevinde kalan Trump, hesaplarını askıya alan Facebook’un sahibi Mark Zuckerberg, Google CEO'su Sundar Pichai ve Twitter CEO'su Jack Dorsey'e dava açtığını duyurdu. New Jersey eyaletinde yer alan Bedminster'daki Trump Ulusal Golf Kulübü'nde basın toplantısı düzenleyen Trump, “Bugün, Amerika İlk Politika Enstitüsü ile birlikte, Facebook, Google ve Twitter gibi büyük teknoloji devlerinin yanı sıra CEO’ları Mark Zuckerberg, Sundar Pichai ve Jack Dorsey’e karşı büyük bir toplu dava açıyorum” diyerek olayı kamuoyuyla paylaştı. Trump, söz konusu şirketler tarafından haksız yere sansürlendiğini iddia etti.

YASADIŞILIK SUÇLAMASI GELDİ

Trump ayrıca, ülkenin en iyi teknoloji firmalarının “yasadışı ve anayasaya aykırı sansür uygulayıcılar” haline geldiğini ifade ederek, kendisinin ve hukuk ekibinin üç şirket ve CEO’ları ile mahkemede mücadele sözü vererek, duruşma öncesi bir anlaşma aramadıklarını kaydetti. Dava, Florida Güney Bölgesi'ndeki ABD Bölge Mahkemesi’nde açılırken, Facebook, Google ve Twitter dava hakkında henüz açıklama yapmadı.

EYLEMLERDE ASKIYA ALINMIŞTI

ABD'de 6 Ocak'ta eski Başkan Donald Trump'ın destekçileri tarafından yapılan kanlı Kongre baskını sonrası Trump'ın sosyal medya hesapları teknoloji devleri tarafından şiddete teşvik ettiği gerekçesi ile askıya alınmıştı.

 

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz