Trump azil için senatoda

Trump azil için senatoda
NotHaber

Halkı isyana teşvik etmekle suçlanan eski Başkan’ı azil duruşması bugün başlıyor. Suçlu bulunabilmesi için 3’te 2 aleyhte oy gerekli

ABD’de yakın tarihin en önemli olaylarından biri olan Kongre baskınının siyasi yansımaları devam ediyor. 5 kişinin hayatını kaybettiği baskınla ilgili olarak “halkı isyana teşvik etmekle” suçlanan eski başkan Donald Trump, bir kez daha Azil istemiyle bugün Senatonun karşısına çıkıyor.

2019'un sonunda Ukrayna soruşturması kapsamında Temsilciler Meclisinde azil istemiyle suçlanan Trump, Şubat 2020’de Senatoda Cumhuriyetçi senatörlerin oylarıyla aklanmıştı.

AMERİKA TARİHİNE GEÇTİ

Trump'ın suçlu olup olmadığına Senato Genel Kurulu karar verecek. Böylece Trump, ABD tarihinde hem azil istemiyle 2’nci kez yargılanan ilk başkan hem de görevi sona erdikten sonra azil istemiyle yargılanan tek başkan olarak kayıtlara geçmiş oldu.Tek suçlamayı içeren azil maddesi, 14 Ocak'ta Temsilciler Meclisi Genel Kurulunda yapılan oylamada 197 “hayır” oyuna karşılık, 232 “evet” oyuyla kabul edilmişti. Oylamada 10 Cumhuriyetçi vekil de Trump aleyhinde oy kullanmıştı.

67 SENATÖRE İHTİYAÇ VAR

Senatoda Cumhuriyetçiler ve Demokratlar 50’şer sandalyeye sahip durumda. Trump’ın suçlu bulunabilmesi için en az 3’te 2 çoğunluğun (67 senatör) Trump aleyhinde oy kullanması gerekiyor.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz