Terörle mücadele yasası tepkilere rağmen onaylandı

Terörle mücadele yasası tepkilere rağmen onaylandı
NotHaber

Avusturya’da “terörle mücadele yasa tasarısı” başta Müslümanlar olmak üzerek toplumun farklı kesimlerinin tepkilerine rağmen mecliste onaylandı. Yasayla cami ve dini derneklere kontrol artıyor, hızlıca kapatılmalarının önü açılıyor.

Avusturya, Müslüman vatandaşlarıyla araya mesafe koymayı sürdürüyor. İktidardaki merkez sağ Halk Partisi ve Yeşiller Partisi tarafından meclise getirilen “terörle mücadele yasa tasarısı” başta Müslümanlar olmak üzere toplumun farklı kesimlerinin tepkilerine rağmen mecliste onaylandı. Yasa, beraberinde pek çok yapısal değişiklik getiriyor.

ÇEŞİTLİ SEMBOLLER YASAKLANDI

Mecliste kabul edilen yeni yasaya göre, teröre bulaştığı gerekçesiyle ceza almış kişilerin şartlı tahliye edildikten sonra belirli bir süre daha kontrol altında tutulmaları için elektronik kelepçe uygulanabilecek. Terör nedeniyle hüküm giyen kişilerin ehliyetlerine de el konulacak. Ayrıca “dini saikli aşırıcılığın” suç unsuru olarak kabul edildiği yasa kapsamında Lübnan merkezli Hizbullah, Hizb-ut Tahrir ve Kafkas Emirliği isimli örgütlerin sembollerinin yanı sıra ırkçı Kimlikçiler hareketi ve terör örgütü DHKP-C’nin de sembolleri yasaklandı.

HER ŞEY KONTROL EDİLEBİLECEK

Cami ve dini derneklerin daha hızlı bir şekilde kapatılmasının yolu açılırken, yurt dışından Müslümanlara ait kurumlara finansal desteğin önlenmesi için daha sıkı denetimlerin yapılabilmesine olanak sunulacak. Camilerde görev yapan imamların isimlerinin bulunduğu bir liste Başbakanlığa bağlı Dinler Dairesine verilecek, ayrıca kar amacı gütmeyen dernek konumundaki camilerin yıllık mali belgelerinin söz konusu kurumla paylaşılması ve bu bilgileri paylaşmayan camilere yönelik yüksek para cezalarının hayata geçilmesi öngörülüyor.

 

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz