Tehlikenin yeni adı: "C.1.2"

Tehlikenin yeni adı: "C.1.2"

Güney Afrika'da C.1.2 adı verilen yeni bir koronavirüs tespit edildi. Araştırmalar söz konusu varyantın ‘en bulaşıcı mutasyon’ olabileceğini söylüyor.

Güney Afrika'da "C.1.2" adı verilen yeni bir Koronavirüs tespit edildi. Bu yılın mayıs ayında tespit edilen varyanta şimdiye kadar Afrika, Okyanusya, Asya ve Avrupa'da rastlandı. Varyantın diğerlerine kıyasla aşılara karşı dirençli ve daha bulaşıcı olmasından endişe duyuluyor. Diğer tüm varyantlardan daha fazla mutasyona uğramış durumdaki yeni varyanta ilişkin araştırmalar devam ediyor.

GÖRÜLME SIKLIĞI DÜŞÜK

Daha önce Güney Afrika'da ortaya çıkan "C.1." varyantının mutasyona uğraması sonucu ortaya çıkan "C.1.2’nin  görülme sıklığının düşük olduğu söyleniyor. Varyant, henüz Dünya Sağlık Örgütü tarafından "endişe verici" varyant olarak tanımlanmadı Varyantın temmuz ayından beri hızlı bir yükseliş kaydetmesine rağmen, bu varyantın ülkede tespit edilen toplam vakalar içinde görülme oranının henüz yüzde 3'ten az olduğu belirtildi.

EN BULAŞICI MUTASYON

Yapılan araştırmalar söz konusu varyantın ‘en bulaşıcı mutasyon’ olabileceğini söylüyor. C.1.2 dizilimindeki mutasyon hızının yılda 4.18 olduğunu belirlendi. Bu da  bugüne kadar herhangi bir varyantta görülen küresel mutasyon oranının neredeyse iki katına denk geliyor.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz