Tehdidi sürdürürsek yine kaybedeceğiz

Tehdidi sürdürürsek yine kaybedeceğiz
NotHaber

Ermenistan’ın eski cumhurbaşkanı Petrosyan, Türkiye ve Azerbaycan’a karşı tehdit dilinin tekrar kaybettireceğini söyledi.

Karabağ Savaşı’nı kaybederek 1993’ten beri işgalde tuttuğu Azerbaycan topraklarını geçtiğimiz yıl kaybeden Ermenistan’da yenilginin etkileri sürüyor. Ermenistan’ın SSCB’den bağımsızlığını kazanmasından sonra ilk cumhurbaşkanı olan Levon Ter Petrosyan, yenilgiyi kabul etmeyerek Türkiye ve Azerbaycan’a yönelik tehdit dilini sürdüren Ermeni siyasetçileri eleştirdi.

YENİLGİDEN DERS ÇIKARILMAMIŞ

Siyasetçilerin ve diasporanın yenilgiden sonuç çıkarmadığını ifade eden Petrosyan “Söylemler, dış dünyadan kopuk ve anlamsız beklentiler üzerine kurulu. Türkiye ve Azerbaycan'a yönelik tehditler içeriyor. Seçim süresince bu eğilim daha da yoğunlaşacaktır. Bu, Ermeni halkının yeniden yenilgi ve üzüntüye düşmesi anlamına geliyor. Demek ki Ermeni halkı yeniden kayıplar ve hayal kırıklığına uğrayacak” diyerek konuştu.

“KARABAĞ’I KAYBEDEN LİDER” OLDU

Karabağ yenilgisi sonrası kriz içine giren ülkede Başbakan Nikol Paşinyan, 20 Haziran’da erken seçime gidileceğini Mart ayında duyurmuştu. Paşinyan, Ermenistan’da “Karabağ’ı kaybeden lider” olarak anılıyor.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz