Tatbikatı ellerine yüzlerine bulaştırdılar

Tatbikatı ellerine yüzlerine bulaştırdılar

Letonya, Rusya’nın 200 bin askerle yaptığı tatbikata yanıt vereyim derken rezil oldu. Başkent Riga sokakları, halktan habersiz şekilde eğitim alanına dönüştürülünce kent sakinleri korku dolu anlar yaşadı. Halka uyarı mesajının yayınlanmaması tepki çekti.

Rusya'nın 200 bin asker ile yaptığı tatbikata Letonya'dan yanıt geldi. Fakat başkent Riga’da yapılan sürpriz tatbikat korkuya neden oldu. Bir anda tam teçhizatlı askerlerin birbirlerine ateş açtığını gören çevredekiler neye uğradıklarını şaşırırken, görüntüler sosyal medyada gündeme oturdu. Riga, savaş alanına dönüşürken tatbikatta Rus işgali simüle edildi. Tatbikatın yapılacağından habersiz onlarca kişi kendilerini bir anda resmen savaş alanının ortasında buldu.

“BİR ŞEYİ BECEREMİYORLAR”

Korku halinde bölgeden kaçmaya çalışan kent sakinlerinin görüntüleri kısa sürede sosyal medyada viral oldu. Tatbikat hakkında daha önce bir uyarı mesajının yayınlanmaması ise tepki çekti. Rus sosyal medyada kullanıcılarının yorumlarında “Bir tatbikatı bile organize edemiyorlar” görüşü öne çıktı. Gelen tepkiler üzerine Savunma bakanlığı iki askerin yaralandığı tatbikatlar için özür diledi. Söz konusu tatbikat, Rusya'nın Belarus ile ortak tatbikat düzenlemesinin hemen ardından gelmişti.

15 SAVAŞ GEMİSİ GETİRMİŞLERDİ

Rusya ve Belarus'un düzenlediği ortak Askeri tatbikat Zapad-2021'e 200 bine asker katılmıştı. 10 Eylül’de başlayan ortak tatbikat, Rusya Devlet Başkanı Putin'in 'Batı'ya ve bölgedeki 'Batı' müttefiklerine askeri gücünü sergilediği bir 'gözdağı' olarak değerlendirilmişti. Tatbikatta 80 uçak ve helikopter ile 290 tank, 240 top, çoklu roket fırlatma sistemi dahil 760 askeri araç ve 15 savaş gemisi yer almıştı.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz