Taliban’ın ilerleyişi sürüyor! Kandahar da düştü

Taliban’ın ilerleyişi sürüyor! Kandahar da düştü

Milli Savunma Bakanı Akar’ın “Afganistan’da Mehmetçiği tehlikeye atamayız” sözleri sıcaklığını korurken Taliban’ın ilerleyişi sürüyor. Gazne’nin  ardından Kandahar da Taliban’ın eline geçti.

 

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Pakistan temasları sırasında Kabil havaalanının işletilmesiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Afganistan’daki Hamid Karzai Uluslararası Havaalanı’nın işletilmesine talip olduklarını hatırlatan Hulusi Akar, bu konuda temasların sürdüğünü belirtti. Taliban’ın ülkede kontrolünü günden güne artırdığı bir ortamda, Türk askerinin güvenliğiyle ilgisi soruya Akar “Mehmetçiği tehlikeye atmak gibi durumumuz söz konusu olamaz. Havaalanının açık kalmasının faydalı olacağı görüşümüzü paylaşmaya devam ediyoruz. Önümüzdeki günlerde bu konu şekillenecek” diyerek cevap verdi.

TALİBAN İLE DİYALOG ÖNERİSİ

Pakistan Başbakanı Imran Khan ise Ankara’nın Taliban ile doğrudan diyalog kurmasını önerdi. Khan, “Türkiye için en iyisi Taliban ile yüz yüze diyalog. İki taraf da Kabil havalimanının güvenliğinin neden önemli olduğunu görüşebilir. Biz de nüfuzumuzu kullanarak, Türkiye ile yüz yüze görüşme için Taliban ile temasa geçeceğiz” açıklamasını yaptı.

BİR ŞEHRİ DAHA ELE GEÇİRDİLER

Öte yandan başkent Kabil’e sadece 150 kilometre mesafede olan ve stratejik önemi yüksek durumdaki Gazne’deki kazanımın ardından Afgan yetkililer, Taliban’ın dün gece de güneydeki Kandahar eyaletinin aynı adlı başkentini de ele geçirdiğini doğruladı. Ülkenin ikinci büyük şehri Kandahar, 1994’te kurulan Taliban’ın ülkede ilk ele geçirdiği kent ve 90’lı yıllar boyunca kalesi olma niteliğini taşıyor.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz