Taliban’dan yeni bir yasak daha!

Taliban’dan yeni bir yasak daha!
NotHaber

Afganistan'da Taliban'ın yönetimi ele geçirmesinin ardından ülkeden kısıtlayıcı haberler gelmeye devam ediyor. Ülkede müzik ve kadınların yanında erkek olmadan seyahat etmesi yasaklandı.

Afganistan'da yönetimi ele geçiren Taliban yönetiminin kararları kesinleşmeye başladı. Taliban Sözcüsü Zabihullah Mücahid, New York Times'a verdiği ropörtajda kadın haklarıyla ilgili açıklamada bulundu. Mücahit, kadınların üç gün ya da daha uzun süren seyahatlerine erkeklerin eşlik etmesi gerekeceğini söyledi. 

TALİBAN MÜZİĞİ YASAKLADI…

Afganistan'da devletin kamu alanlarında Müzik Yasağının geri döneceği belirtildi. Taliban’ın başkanı Mücahid, "Müzik İslam'da yasaktır, ancak biz insanları baskı uygulamaya gerek kalmadan ikna etmeyi umuyoruz" dedi. Öte yandan Afgan gazeteci Anees Rehman, geçtiğimiz günlerde Taliban'ın Afganistan Müzik Enstitüsü'ne (ANIM) saldırıp okuldaki tüm enstrümanları parçalayarak kapısına kilit vurmasının görüntülerini paylaşmıştı.

KADINLARA SEYAHAT YASAĞI….

Taliban Sözcüsü Zabihullah Mücahid, örgütün 15 Ağustos'ta başkent Kabil'i ele geçirmesi sonrası Batı medyasına ilk röportajı verdi. Müstakbel Enformasyon ve Kültür Bakanı gözüyle bakılan Zabihullah Mücahid, ABD 'nin The New York Times gazetesine, Taliban yönetimi altında hayatın nasıl olacağını ana hatlarıyla anlattı.

'Kadınlara getirecekleri yeni erkek vesayet sistemini, evden çıkan kadına erkek vasinin eşlik etmesi şartının sadece üç gün ya da daha uzun süren seyahatler için geçerli olacağını, okula, işyerine, üniversiteye ya da hastaneye giderken geçerli olmayacağını' aktaran Taliban Sözcüsü, kadınların iş hayatına geri dönmelerine izin vereceklerinden, ama bunun için başlarını örtmelerinin şart olduğundan söz etti.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz