Taliban: Tahliye süreci 31 Ağustos'a kadar tamamlanmalı

Taliban: Tahliye süreci 31 Ağustos'a kadar tamamlanmalı

Taliban sözcüsü Mücahid, Afganistan'daki yabancı güçlerin tahliyesinin 31 Ağustos tarihine kadar tamamlanması gerektiğini açıkladı. Taliban sözcüsü olası bir erteleme talebini kabul etmeyeceklerini bildirdi.

 

Taliban Sözcüsü Zabibullah Mücahid, Afganistan'dan Tahliyelerin, yabancı güçlerin geri çekilmesi için belirlenen 31 Ağustos'a kadar tamamlanması gerektiğini söyledi.

Kabil'de düzenlediği basın toplantısında yerli ve yabancı gazetecilerin sorularını yanıtlayan Taliban Sözcüsü, Afganistan'da yaşamın normale dönmeyi sürdürdüğüne, ancak Kabil Havaalanı'ndaki kaosun sorun teşkil etmeye devam ettiğine işaret etti.

Mücahid, ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) Direktörü William Burns ile Taliban'ın önde gelen liderlerinden Molla Abdulgani Birader'in Kabil'de gizlice görüştüğü haberinin sorulması üzerine konudan haberdar olmadığını öne sürdü.

ABD'YE UYARI

Mücahid, ayrıca ABD'ye doktor ve mühendis gibi eğitimli eğitimli Afganların tahliyesini ve anayurdunu bırakmayı özendirmemesi çağrısında bulundu.

Mücahid'in açıklamalarından öne çıkanlar:

"Yabancı konsoloslukların kapanmasını ya da çalışmayı durdurmalarını istemiyoruz, onların güvenliğini sağlayacağımızı belirtiyoruz. Kabil havalimanındaki kalabalık geri dönebilir, onların güvenliğini garanti ediyoruz."

"İNTİKAM ALMAYACAĞIZ"

"Pençşir ile olan çatışmayı diyalog yoluyla çözmek istiyoruz. Kadınların çalışma hayatına dönebileceği bir prosedörü gözden geçiriyoruz. Missileme yapmak için hedeflediğimiz bir kişi listesi yok. Geçmişte yaşanan her şeyi unuttuk ve intikam almayacağız. Medya çalışmaya başladı ve basın özgürlüğü gün geçtikçe gelişiyor."

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz