Taliban gelir gelmez infazlara başladı!

Taliban gelir gelmez infazlara başladı!
NotHaber

Afganistan’ın yönetimini fillen devralan Taliban, ılımlı mesajlarına karşın idamlara start verdi. Burka giymeyen bir kadın infaz edilirken, ABD yönetimiyle çalışan tercümanlar da sokak direklerine asılarak öldürüldü!

Dünya 10 gün içinde Taliban'ın kontrolüne geçen Afganistan'dan gelen haberlere kilitlenmiş durumda. Pazar günü Kabil'i ele geçirerek Afganistan'ın yönetimini fiilen devralan Taliban verdiği ılımlı mesajlara rağmen Takhar vilayetinde bir kadını burka giymediği için infaz etti. Olaya ait görüntü sosyal medyanın bir numaralı konusu oldu. Böylece 20 yıl sonra ülkenin yönetimini fiilen devralan Taliban, ılımlı açıklamalar yapsa da eski dönemini aratmayacak faaliyetlere başladı.

‘GENEL AF’ İLAN ETMİŞLERDİ...

Fox News, öldürülen kadının fotoğrafını da okurları ile paylaştı. Bu görüntü kısa sürede dünya gündeminin birinci sırasına oturdu. Söz konusu infaz Taliban'ın 'genel af' ilan edip, kadınlara yönetime katılmaları çağrısı yaptığı gün olan dün gerçekleşti. Dün Taliban'ın kültür komisyonu üyesi Enamullah Samangani, kontrollerine geçen Afgan devlet televizyonunda yaptığı açıklamada, Afganistan'da herkes için "af" ilan ettiklerini belirterek kadınları yönetime katılmaya davet etmişti. Ayrıca Amerikan askerine tercümanlık yapan ve ABD yönetimiyle birlikte çalıştığı belirlenen kişilerin de direklere asılarak idam edildiği görüntüler Twitter’da paylaşıldı.

‘İSLAM’A ZORLAMIYORUZ’ MESAJI

Enamullah Samangani, kadınların kurban olmasını istemediklerini ve yönetimde yer almalarını arzu ettiklerini belirterek "Hükümetin yapısı tam olarak netleşmedi ama tecrübelerimiz doğrultusunda tam bir İslami liderlik olmalı ve tüm taraflar katılmalı." ifadesini kullanmıştı. "Halkın halihazırda Taliban'ın uymalarını beklediği İslami kuralları bildiğini" vurgulayan Samangani, "Halkımız Müslüman, onları İslam'a zorlamıyoruz." diye konuşmuştu.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz