Sosyal medya devlerinden dikkat çeken Taliban hamlesi!

Sosyal medya devlerinden dikkat çeken Taliban hamlesi!

Dünya ülkelerinin birçoğunun kayıtsız kaldığı Afganistan’daki Taliban hakimiyetine, sosyal medya devleri Facebook, Instagram ve Whatsapp’tan yasak geldi.

 

Facebook tarafından Taliban'a ait hesaplar ve Taliban’ı destekleyen içeriklerin yasakladığını açıklandı. Alınan kararın WhatsApp ve Instagram için de geçerli olduğu belirtildi.

TALİBAN’A YASAK GETİRİLDİ

Facebook sözcüsü, BBC’ye yaptığı açıklamada, Taliban’ın yasak kararının uygulanmasında yerel dilleri konuşan, bölgenin dinamiklerine hakim bir grup Afgan uzmanla çalışıldığı bilgisini verdi. ABD yasalarına göre tehlikeli örgütler politikaları uyarınca şirket hizmetlerinden faydalanmasının yasaklandığını duyurdu. Sözcü, Taliban’a, temsilcilerine ait ya da onun adına açılan hesapların kapatılacağı ve grubu öven içerik ve paylaşımlarının kaldırılacağını aktardı.

ULUSLARARASI TOPLUM OTORİTESİNİ TAKİP EDİYORUZ

Grubun Afganistan’ın kontrolünü hızla ele geçirmesinin ardından teknoloji firmaları, Taliban’la ilgili içeriklerle nasıl başa çıkacaklarına dair ciddi sorularla karşı karşıya kalmıştı. Hükümetlerin tanınması konusunda kararlar almadıklarını vurgulayan sözcü, ancak "uluslararası toplum otoritesini" takip ettiklerinin altını çizdi. Sözcü, söz konusu kararın Instagram ve WhatsApp için de geçerli olduğunu söyledi. Taliban, mesajlarını yaymak için yıllardır Sosyal medya platformlarını kullanıyor.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz