Son cesedi 1 ay sonra çıkarabildiler

Son cesedi 1 ay sonra çıkarabildiler

Amerika’nın Miami kentinde 24 Haziran’da çöken binada bir kişinin daha cesedine ulaşıldı. Böylece faciada ölü sayısı 98’e yükseldi. Belediye Başkanı, “Elimizden gelen her şeyi yaptık” diye konuştu.

ABD’nin Miami kentinde çöken bina halen gündemde. Belediye Başkanı Daniella Levine Cava, 24 Haziran'da gece yarısı çöken 13 katlı binanın enkazı altında son kayıp kişi olduğuna inanılan bir kişinin cesedinin daha bulunduğunu açıkladı.

Böylece faciada ölenlerin sayısı 98’e çıktı. Kimlik bilgilerinde 54 yaşındaki Estelle Heda olduğu belirlenen kişinin enkaz altında kalan son kurban olduğuna inanıldığını belirtti.

ÇALIŞMALAR SONLANDIRILMIŞTI

Cava, binanın altından ölü olarak çıkarılan 98 kişinin yasını tuttuklarını vurgulayarak, “Ancak ailelerin gözünün arkada kalmaması için elimizden gelen her şeyi yaptık” dedi. Bir ay kadar süre boyunca enkaz altında kurban arayan ekipler, 23 Temmuz’da arama çalışmalarını sonlandırdıklarını duyurmuştu. Enkazdan en son 15 Temmuz’da bir kişinin cesedine ulaşılmasının ardından ölü sayısı 97 olarak kayıtlara geçmişti.

HASARLI OLDUĞU BİLİNİYORDU

Miami Beach'ın kuzeyinde, yaklaşık 5 bin 600 nüfuslu Surfside yerleşkesinde, 24 Haziran’da 13 katlı 270 dairelik “Champlain Towers” adlı lüks kondo binasının yarısı aniden çökmüştü. Yetkililer, bina yönetimi ile 2018'de yapılan yazışmalarda, 1981 yapımı binada büyük yapısal hasar bulunduğuna dikkati çekmiş, çatlayan kolonlar ve ufalanmaya başlayan betonda yaklaşık 9 milyon dolarlık tamirat gerektiğini bildirmişti. Binanın geri kalan güney kısmı da güvenli olmadığı gerekçesiyle 4 Temmuz'da kontrollü şekilde yıkılmıştı.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz